DES 1 en 2 gelijk, DES 3 verliest nipt

2 okt

In de tweede ronde van de bondscompetitie speelde DES 1  thuis tegen het gepromoveerde S.N.A. uit Heerhugowaard. Beide teams hadden de eerste wedstrijd van de competitie verloren. Het was vandaag een echte vier punten wedstrijd. Wie er zou winnen kon gelijk een mooe sprong op de ranglijst maken. De wedstrijd begon met een snelle remise van Arjen Timmer tegen J.Groeneweg. Matthias de Kruijf had de pech dat jij  tegen de beste speler van SNA Richard Mooser moest aantreden Matthias ging in het middenspel postioneel ten onder tegen Mooser. Hiernaar volgde drie gelijk waardige remise van Ronald v.d.Beek, Aldert v.Eck en Richard Cousijnsen. Hermen Kroesbergen zetten de partijen op 6-6 door op fraaie wijze aan bord 1 van Theo Tesselaar te winnen. De overige partijen bleven in evenwicht en het was hopen op een fout van een van de SNA – spelers. Erwin van Hierden was nog dicht bij de winst maar miste op de 51 e zet na de tijdscontrolen de winstvariant. Alle vier de partijen van Henk Klarenbeek, Harmjan Lammers, Erwin van Hierden en Marcel Monteba eindigde nu in remise en de eindstand kwam hiermee op 10-10. Dit betekend dat allebei de teams op 1 punt komen in de landeijke ereklasse. 

Gelijkspel DES 2
Het tweede tiental moest vandaag aantreden tegen de kampioenskandidaat A.D.G. 1 uit Amersfoort. Het was jammer dat door prive redenen Ton Sijbrands niet kon meespelen met A.D.G. DES 2 begon de wedstrijd ijzersterk door een winstpartij van Edwin Loozen. Edwin strafte een foutieve zet van Cees Strooper af met een vier om vier doorbraak. Jaap v.Hierden sr kwam in een voordelige stand remise overeen met Ton Bollebakker. Wim Lammers zette D.E.S.2 op een 5-1 voorsprong. Wim speelde zijn beste partij  van dit seizoen en won op fraaie wijze van de sterke tegenstander Rosendaal. Henk Timmer speelde een mooie aanvalspartij tegen Wim Martin en behaalde een terechte remise. Hierna kwamen er twee onnodige nederlagen van Arno Bos tegen Frits Stuger en van Jaap Heij tegen J.van Amstel. Beide spelers lieten in tijdnood een puntje liggen. De tussenstand was nu weer 6-6 Teamleider Evert v.d.Pol  ging naar ruim vijf spelen onderuit tegen Gerrit de Bruijn. Invaller Henk Jongbloed bracht de stand weer gelijk door op bord 10 het eindspel fraai te winnen van Marcel Everloo. De laatste twee partijen van Arjan van Galen tegen Harry de Waard en Henri van Hierden tegen Kees de Jonge eindigde in remise. De eindstand werd hiermee 10-10 tussen DES 2 en Amersfoort 1.
 
DES 3 nipt onderuit
Het derde tiental moest vandaag met drie invallers aantreden tegen W.S.D.V. 4. Het lunterse tiental speelde zeker geen slechte wedstrijd en maakte het de Wageningers heel moeilijk. Wijnand Voskuil liet Jozef Linssen in het stof bijten. Peter Pasterkamp speelde een mooie partij maar moest de punten laten aan Rama Polderman. Joan Evers pakte zijn eerste winstpartij van dit seizoen tegen jeugdspeler Lucas Schepers. De verliespartijen van Jan Heij en Melanie Voskuil zorgde voor de 4-6 achterstand. De overige vijf partijen van Gijsbert Thomassen, Berrian Lammers, Dennnis Bos, Stijn Overeem en Michel Hendriksen eindigde allen in remise. De eindstand kwam hiermee op een 11-9 in het voordeel van W.S.D.V. 4.