DES te sterk voor DUO

22 sep

Het provinciale team is de competitie uitstekend begonnen. Dammers uit Oost, een van de favorieten, werd overtuigend verslagen. Aan het eind van de avond stond er (slechts) een 9-7 uitslag op het scoreformulier, maar bijna alle DES-spelers zaten aan de goede kant van het bord.

Dik speelde echt een Dik-partij. Een flankaanval tegen en veel combinatieve handigheidjes. Deze werden zijn tegenstander teveel en toen Dik het halve bord leeg sloeg, stond DES op voorsprong. Arjen speelden een mooie principiële omsingelingspartij. Hij kwam een stuk voor maar tegenstander Smeitink had zoveel compensatie dat winst er niet in zat. Pech voor Arjen. Harmjan vergrootte de voorsprong door overtuigend de degelijke Ruesink te verslaan. Door mooie omtrekkende bewegingen rond het centrum werden de problemen Ruesink te groot.

De overgebleven Lunteranen hoefden alleen nog maar de consolideren. Arno zette een centrumaanval op die goed werd tegengespeeld. Arno moest remise maken maar deed dit overtuigend. Berrian speelde een gelijkopgaande partij tegen Wiersma (niet dé Wiersma) en pakte een mooi puntje. Broer Arwin ging lekker in de aanval tegen de toch niet zwakke Masselink. Dit wist niet beter dan afbreken. Hij deed dit echter wel zo dat er voor Arwin geen winstkans inzat.

Aldert had de taak Ludwig af te stoppen. Hij zorgde ervoor dat de achterhoekse kopman geen vat kreeg op de stelling en bereikte een zeer voordelige klassiek-achtige stand. Ludwig trok nog net op tijd aan de noodrem en wist de partij de remisehaven in te loodsen. Hierdoor was de teamoverwinning een feit en was de nederlaag van Sander enkel nog voor de statistieken.  Sander stond zeer goed (wellicht zelfs gewonnen) maar Woolschot speelde het in het late middenspel net even wat handiger en wist na de tijdnood zelfs nog te winnen.

One Reply to “DES te sterk voor DUO”

  1. Mooie collectieve overwinning op de dammers uit Oost
    En voor Sander: Jou winstpartijen komen nog wel tegen o.a. CTD.!

Gesloten voor reacties.