Sinterklaasdammen DES

9 dec

Bij damvereniging DES werd afgelopen vrijdagavond het jaarlijkse Sinerklaas-Sneldammen gehouden. De jeugd mocht als eerste hun sneldamkwaliteiten tonen. Er werd gespeeld in twee groepen. Bij de aspiranten werd het een close finisch tussen Biense – Johan en Jeroen. Alle drie de spelers behaalden 12 punten. Door loting werd Biense eerste voor Jeroen en Johan. Bij de pupillen won Nathan van Galen de hoofdprijs door 10 punten uit zes wedstrijden te halen. Bij de welpen was Arjan Lagerweij de grote winnaar door 9 punten te halen.

Alle prijswinnaars kregen na afloop van het sneldamtoernooi leuke prijzen mee naar huis toe.

Henk Klarenebeek winnaar bij de senioren
Bij de senioren was de opkomst met 19 dammers en een dummy ook goed te noemen. Er werden 9 rondes gespeeld in een groep via het zwitsers-systeem. De verrassing van de avond was Sander Neutel die o.a. won van Henk, Matthias en Arwin. Sander stond lange tijd aan kop en leek de winnaar te worden. De nederlaag tegen Stijn in de achtste ronde koste hem de eerste plaats. Henk Klarenbeek maakte geen fout meer en won in de slotronde van gastspeler Matthias. De tweede plaats ging naar Sander en de derde plaats was voor Arjen Timmer.

Bij de tweede groep werd Jeroen van de Brink eerste met een score van 9 punten. Hij bleef Gerrit Roeterdink en Jan Cysouw op weerstandspunten voor. Damvereniging DES kan met deze leuke activiteit terugkijken op een geslaagde damavond in Lunteren

IMG_3392

IMG_3396

IMG_3413

IMG_3417