DES boekt zakelijke overwinning op DC Lent

12 dec

Echt spetterend was het niet vandaag bij DES Lunteren. Degelijk wel. 9 remises en één overwinning waren genoeg voor twee punten tegen damclub Lent. Teamleider Van Eck was redelijk tevreden. We hebben niks weggeven vandaag, maar de uitslag had groter kunnen zijn. We moeten in de komende wedstrijden wat zorgvuldiger met onze kansen omspringen.

Arjen Timmer probeerde Jan Jacobs met aanvalsklassiek van het bord te duwen, maar die deed geen slechte zetten. In een snel uitgebluste stand werd tot remise besloten. Ook bij Mark Sanders werd het niet spannend. Dat vond de Wageninger in Lunterse dienst geen probleem, tegen de sterke Maarten Nas was hij tevreden met een puntje. Ook bij invaller René Alderliesten niet al te veel vuurwerk. De oerdegelijke Joop Geurts nam een aanval, maar toen hij die van het bord af moest ruilen werd ook snel de vrede getekend. Harmjan Lammers speelde wel een interessante partij tegen Marco van Bronswijk. Nadat hij koos voor spel met een actieve randschuif, leek de rechterkant van het bord wat zwak, maar met secuur spel werden ook hier problemen voorkomen.

De beide kopmannen, Henk Klarenbeek en Thijs Gerritsen speelden om bord vier tegen elkaar. Klarenbeek nam in een voor hem lastige klassieke stand een nadelige combinatie, maar wist zijn stand daarna nog net de remisehaven in te loodsen. Ronald van de Beek brak de ban en werd de matchwinner. Hij nam al vroeg een sterk ogende flankaanval. Doen die er af werd geruild hield hij een stevige centrumstand over die hij overtuigend naar winst wist te voeren.

De voorsprong was klein, maar spannend maakte de Lunteranen het niet meer. Erwin van Hierden gaf zijn tegenstander een aanval in de hoop kansen te krijgen. Toen de stand vervlakte kwamen die er niet echt, waardoor de Lunterse topscoorder zijn eerste puntverlies deze competitie moest incasseren. Arwin Lammers speelde een goede partij tegen Edenaar in Lentse dienst Eep van Manen. Die moest een stuk offeren, maar deed dat op het goede moment en wist via een doorbraak remise te halen.

De laatste twee partijen leken beide op een overwinning voor DES af te stevenen, maar zowel Aldert van Eck als Stijn Overeem faalde in de afwerking. Van Eck had na een sterke aanvalspartij een eindspel met twee stukken meer op het bord gekregen. De winst leek een kwestie van tijd, maar toen hij een ruil toeliet, dreigde zijn tegenstander met het afpakken van nog meer stukken en bleek winst niet meer mogelijk. Stijn Overeem had zijn tegenstander Joppe Lemmen alle hoeken van het bord laten zien en was een stuk voorgekomen. Desondanks wist Lemmen toen de stand steeds dunner werd door te breken en een eindspel in te vluchten dat voor Overeem geen winstkansen bood.