DES Nederlands kampioen pupillen en welpen!!

3 dec

Twee eerste plaatsen voor DES jeugd bij N.K. dammen voor viertallen.
De lunterse damclub DES deed vandaag in Harderwijk met drie viertallen mee aan het Nederlands damkampioenschap voor viertallen. Bij de welpen deden er zes viertallen mee aan de Nederlandse finale. De eerste wedstrijd werd er tegen het sterke viertalvan Den Haag met 4-4 gelijkgespeeld. De winstpartijen van Jeroen en Erik zorgde voor een belangrijk puntje.

In de volgende rondes ging het een stuk beter en werd er vier keer met grote cijfers gewonnen.De overwinningen waren 6-2 tegen Het Noorden, twee keer 8-0 tegen Zenderstad en VBI Huissen.De laatste ronde werd Verhaar Montage uit Alblasserdam met 6-2 verslagen. Hierdoor eindigde DES 1 met 9 punten bovenaan in de ranglijst. De nummer twee was Den Haag met 8 punten. De organisatie had voor de eerste keer bedacht om nog een extra wedstrijd te houden tussen de nummers 1 en 2 DES en Den Haag.Het lunterse viertal ging er nog een keer goed voorzitten en versloeg Den Haag met 5-3 en de titel was binnen. Naar vier keer op een tweede plaats te zijn geeindigd bij de welpen was het kampioenschap van Nederland bij de welpen voor DES.

De pupillen speelde eveneens in een groep van zes viertallen. Het pupillenviertal van DES was vandaag uitstekend op dreef en begon met een 6-2 overwinning op Het Noorden.De tweede ronde werd VBI met 8-0 verslagen. De derde ronde moest de kampioen van vorig jaar W.S.D.V eraan geloven. DES won de wedstrijd met 5-3. De vierde ronde werd met 7-1 gewonnen van de nummer twee D.E.Z.- Culemborg. De vijfde ronde tegen Sna uit Heerhugowaard leverde nog eens een 8-0 winst op. De extra wedstrijd om het kampioensschap ging nu tegen D.E.Z.- Culemborg. Bij een vier-vier gelijkspel was DES kampioen. De wedstrijd begon door een nederlaag van Lennart Blankestijn en een snelle overwinning van Melanie Voskuil. Erik van Engelenburg gaf zijn goede stand uithanden en DES stond met 2-4 achter. Bram Cysouw bleef kalm en versloeg via sterk positiespel Pelle Bronkhorst. De eindstand was nu 4-4 en de titel was voor het DES pupillenviertal.

Tweede plaats Aspiranten DES
De aspiranten van DES zaten met drie andere viertallen in een poule. Er werd een dubbele ronde afgewerkt. De eerste drie rondes leverde met wisselvallig spel 3 punten op. In de middagsrondes ging het een stuk beter en werden er zelf vijf punten behaald. 7-1 winst op Huissen, 4-4 tegen W.S.D.V. en een 5-3 overwinning op SNA. Door deze sterke inhaalrace eindigde het aspirantenviertal op een verrassende tweede plaats met 8 punten. De titel ging hierna de dammers uit Wageningen met 8 punten. Damclub DES kan met deze successen  van de jeugd op een mooi damjaar terugkijken.

Het feestje werd hierna in het damgebouw van DES met de  jeugdafdeling gevierd. De jeugdleiders Arno, Jan, Arjen en Jaap waren super trots op de Mjeugdspelers. De toekomst ziet er voor de Lunterse damclub weer zonnig uit.

De persoonlijke scores van de welpen waren:
1. Erik Schaafsma      6-11
2. Jeroen v.d. Brink  6-10
3. Biense Wielstra    6-10
4. Martine Teunissen 3-4
5. Susanne Slijkhuis   3-2

De persoonlijke scores van de pupillen waren:
1. Bram Cysouw         6-10
2. Melanie Voskuil    5-09
3. Johan Top           4-08
4. Lennart Blankestijn 5-08
5. Erik v. Engelenburg 4-03

De persoonlijke scores van de aspiranten
1. Arwin Lammers       6-10
2. Gerlinda Schaafsma  4-06
3. Henk Jongbloed      6-05
4. Stijn Overeem       5-04
5. Hanna Hoogenraad  3-01

2 Replies to “DES Nederlands kampioen pupillen en welpen!!

 1. we are the champions!!!!!!!!!!!!!
  hier doe je het voor.
  we zijn supertrots op onze jeugd.
  Door Eendracht Sterk

 2. Goede prestatie.
  Ook persoonlijk hebben er veel, veel punten gepakt.
  volgend jaar overal kampioen.

Gesloten voor reacties.