DES 1 walst over DC Nijmegen heen

30 nov

Dinsdagavond 29 november stond de wedstrijd DES Lunteren – Damcombinatie Nijmegen op het programma in de Gelderse hoofdklasse. Koploper DES trof in Nijmegen een in vorm verkerende ploeg aan, en dat bleek aanvankelijk ook wel uit het spelbeeld op de verschillende borden.

Arno Bos is de man in vorm aan Lunterse zijde. Hij trof in Anton Janssen echter wel een geroutineerde tegenstander aan. Na een slordigheidje van Janssen in goede stand kon Bos verrassend toeslaan met een keuzeslag-combinatie. Er zijn meer Lunteranen die langzaamaan weer in goede vorm geraken. Ook Arwin Lammers is goed bezig. In een snelle partij bleek hij veel behendiger te zijn dan tegenstander Peelen. Na de snelle 4-0 voorsprong deed Nijmegen voor het eerst wat terug. Dik van Roekel werd hardhandig van het bord gezet door tegenstander Wouters, nadat hij zijn voorpost niet juist verdedigde.

Na twee remises van respectievelijk Arjen Timmer (na mislukte opening moest hij in de verdediging) en Berrian Lammers (gelijkwaardige klassieke partij) bouwde DES de voorsprong uit tot de grootste overwinning die zij dit seizoen behaald hebben. Harmjan Lammers veegde Jan Jacobs van het bord in een ouderwetse KVO-partij. Jacobs had de hele partij te kampen met zijn opgesloten korte veugel en in tijdnood bekroonde Harmjan zijn fraaie modelpartij met een geforceerde combinatie. De beste uitslag kwam deze avond echter op naam van Aldert van Eck. Hij versloeg de sterke Nijmeegse kopman Rienk van Marle. Diens mislukte omsingeling werd vakkundig afgestraft door Van Eck, en in een nog lastig ogende 6 om 6 stand had laatstgenoemde de winst al berekend. Het slotakkoord werd verzorgd door invaller Sander Neutel. Hij was veel te sterk voor zijn tegenstander: in een agressief opgezette partij switchte hij naar een sterke centrumomsingeling die vrijwel direct schijfwinst opleverde.

Zo eindigde deze wedstrijd in een duidelijke 12-4 overwinning, waarmee DES de koppositie verstevigde. Lent kan nog wel langszij komen, maar moet aanstaande vrijdag dan nog wel winnen van De Kroonschijf uit Ede.

One Reply to “DES 1 walst over DC Nijmegen heen”

  1. D.E.S 2 verliest in de vijfde ronde van W.S.D.V. 3 MET 6-2
    Op 13 december is de return in Lunteren.
    Ries is nu al uit op revanche!

Gesloten voor reacties.