DES verliest ook van Van Stigt Thans

26 nov

Ook in de zesde ronde heeft DES niet voor een stuntje kunnen zorgen. Tegen middenmoter Van Stigt Thans werd met 14-6 verloren. Teamleider van Eck: het verlies van 4 van de tien spelers breekt ons dit seizoen op. We hebben aan kwaliteit ingeboet. Vooraf wisten we dat het een moeilijk seizoen zou worden en dat blijkt ook zo te zijn. Ook omdat een behoorlijk aantal spelers niet echt in vorm is, krijgen we weinig kansen om wedstrijden te winnen. Overigens zijn naast DES ook Damlust Gouda en Orfam Twente nog puntloos. De onderlinge wedstrijden gaan uitmaken wie er direct degradeert en wie in aanmerking komt voor de nacompetitie.

In de weinig inspirerende speelzaal van Van Stigt Thans, weggestopt in een wijk vol flats, kon DES dus geen vuist maken.  De Lunteranen kwamen op achterstand door nederlagen van de gebroeders Van Hierden. Jaap kwam al in de opening in een opsluiting terecht tegen grootmeester Gantwarg en kreeg geen kans hieruit los te komen. Erwin had problemen met zijn tijdverdeling tegen de snel spelende Luteijn. In een gelijkwaardige stand maakte hij in tijdnood een fout en verloor. Invaller Henk Timmer speelde een puike partij, en haalde probleemloos remise. Hetzelfde resultaat behaalde naamgenoot (maar geen familie) Arjen Timmer. Tegen de degelijke Stork probeerde hij winstkansen te creëren, maar dat kwam niet echt van de grond.

Het derde punt kwam op naam van René Alderliesten, die in een wat lastige stand koelbloedig bleef en de remise vond tegen Van de Stap. De tweede invaller, Arwin Lammers speelde een goede partij tegen de nog altijd zeer sterke grootmeester Clerc. De veelvuldig Nederlands kampioen en ex-vicewereldkampioen pakte in de opening wat voordeel en bouwde dit ondanks goed tegenspel van Arwin uit naar de winst.  Ook Ronald van de Beek verloor. In een klassieke stand had hij teveel tempi, waardoor Van Schaik naar een gewonnen eindspel kon afwikkelen.

De wedstrijd eindigde met drie remises. Harmjan Lammers was niet helemaal fit, maar behaalde desondanks een prima resultaat. Een sterke verdediging leverde hem een puntje op tegen grootmeester Heusdens. Aldert van Eck kwam in de slotfase met veel voordeel uit een onduidelijke klassieke stand. Hij leek te gaan winnen, maar tegenstander Aliar wist met remise te ontkomen. Het laatste Lunterse puntje werd met hangen en wurgen binnengehaald door Monteba. Na een goede stand, wilde hij wat te veel vereenvoudigingen uit de weg gaan. Dit koste hem bijna de partij maar hij had het geluk dat zijn tegenstander de winst niet vond.