DES bekert door

23 mrt

DES Lunteren 1 is er in geslaagd DUO Doetinchem te verslaan in de Jan van der Zwan cup, ook wel de Gelderse beker genoemd. Lunteren versloeg het team uit Doetinchem met 6-2 en speelt de volgende ronde om een plaats voor de laatste acht teams. DES Lunteren 2, dat vrijgeloot was voor de eerste ronde, speelt ook voor een plek om de laatste acht. De loting zal binnenkort plaatsvinden.

De avond begon goed. Harmjan Lammers, die een goed seizoen achter de rug heeft, versloeg Tim Vermeulen. Het jonge talent uit Doetinchem speelde een sterke partij, maar kon niet voorkomen, dat Harmjan een fataal zetje uithaalde. Tim gaf gelijk op en kon helaas zijn goede stand niet uitbouwen tot één punt of twee punten. 2-0 voorsprong voor DES Lunteren.

Hierna volgde twee remises van de kopmannen van Lunteren. Arjen Timmer kwam niet verder, dan een punt tegen Ben Okken. Ben vertelde mij, dat hij alle partijen van Timmer had nagespeeld en zeker wist dat hij tegen Timmer zou komen te zitten. Het team uit Lunteren had op het laatste moment nog bord twee en drie omgewisseld, waardoor Arjen Timmer inderdaad tegen Ben Okken kwam te zitten. Ben had zich blijkbaar voldoende voorbereid en haalde voor het team uit Doetinchem een mooi punt. De andere kopman, Henk Klarenbeek, kwam niet verder dan een remise tegen Coen Donders. De tegenstander uit Doetinchem speelde een taaie partij, ruilde zo af en toe eens wat schijven van het bord en kon zo vrij gemakkelijk een punt halen. Hierdoor stond DES met 4-2 voor en was het al zeker van een sneldambarrage.

De laatste man van Lunteren, Arwin Lammers, speelde tegen Jaap de Vries. Arwin had al eerder tegen Jaap mogen spelen en had nog nooit weten te winnen. Ook vanavond leek dit niet te gaan gebeuren. Jaap speelde een goede partij, kon de stand gemakkelijk onder controle houden en was eigenlijk al zeker van een punt. Toen Arwin een stand op het bord zette, zodat Jaap de Vries van de middellijn af moest, ging het bij Jaap fout. Jaap bleef met zijn dam op de middellijn en Arwin kon een winnende formatie op het bord brengen. Jaap de Vries dacht nog even na en gaf op. 6-2 voor het team uit Lunteren, dat hiermee een plaats bij de laatste 16 verdient.

One Reply to “DES bekert door”

  1. loting tweede ronde ; Dinsdag 07 april O.G. – Haalderen 1 – D.E.S. 2
    Vrijdag 10 april D.E.S. 1 – CTD 1 Arnhem
    Sander je mag komen kijken!!

Gesloten voor reacties.