DES 1 wint met invallers van DC Hengelo 1

18 jan

Het eerste achttal van DES Lunteren heeft in de achtste ronde een grote overwinning behaald op middenmoter D.C.Hengelo. De wedstrijd begon met een snelle winstpartij van Jaap Heij tegen Jaap Vos. Vos liep in een slagzetje en dat kostte hem twee schijven en de partij.
Arjen Timmer bouwde de voorsprong uit tot vier punten door Harry Vos via een schitterende damzet de verslaan. Sander Neutel bood in een goede stand remise aan tegen de topscoorder Arnoud de Greef zodat de voorsprong 5-1 was. Invaller Arjan van Galen was goed op dreef en liet in een mooie partij Ben Okken met een fraaie winstvariant in het zand bijten. De 8-2 tussenstand kwam op het bord door een terechte remise van invaller Wijnand Voskuil tegen Eddy Hoebink. Arno Bos nam geen risico meer en nam het remise aanbood aan van tegenstander Hesselink en de winst was binnen. Dik van Roekel tekende voor het tiende punt door via een leuk damzetje de remise te pakken tegen Rodier Evers. Invaller Henk Jongbloed vergrootte de voorsprong tot 12-4 door het moeilijke eindspel tegen Jan Bosch nog te winnen. DES 1 blijft door deze grote overwinning in de race om het kampioenschap in de Gelderse Hoofdklasse.

DES heeft nu 13 punten uit 8 wedstrijden. De eerst aankomende wedstrijd is op maandag 30 januari uit tegen de Kroonschijf uit Ede.

Wedstrijd Gelderse Hoofdklasse 8e ronde 17-01-2012
DES 1 – D.C.Hengelo 1
1. Arjen Timmer – Harry Vos 2-0 2
2. Arjan v.Galen – Ben Okken 2-0 4
3. Sander Neutel – Arnoud v.d. Greef 1-1 3
4. Wijnand Voskuil – Eddy Hoebink 1-1 5
5. Jaap Heij – Jaap Vos 2-0 1
6. Arno Bos – Rob Hesselink 1-1 6
7. Henk Jongbloed – Jan Bosch 2-0 8
8. Dik v. Roekel – Rodier Evers 1-1 7
Uitslag 12-4