Lunteren winnaar 15e editie Hent Uut ‘t Zaand damtoernooi.

22 jan

In Wekerom werd zaterdag het 15e gezelligsheidsdamtoernooi door de damclubs, De Kroonschijf en DES Lunteren, georganiseerd. Er kwamen 56 dammers op dit damtoernooi af. Voordat het toernooi begon werden er vier spelers gehuldigd, omdat zij voor het 15 keer meededen aan dit damtoernooi. Dit waren Jan Lam, Roelof van Drenth, Johan Teunissen en Reinard van de Lagemaat. Alle vier de spelers kregen uithanden van de organisatie een lekker kaaspakketje aangeboden.

De spelers waren verdeeld over 8 groepen van zes en een groep van 8 dammers. De spanning was in alle groepen te snijden. In de hoofdklasse groep A liet Arjen Timmer zien dat hij op het hoogste niveau damt door drie keer te winnen en twee keer remise te spelen. Arjen won met 8 punten de eerste prijs. In de hoofdklasse groep B was Arwin Lammers van DES Lunteren de sterkste. Arwin behaalde met aanvallend spel zeven punten uit vijf wedstrijden. De nieuwe wisselbeker geschonken door de bareigenaar van Hent Uut ’t Zaand Richard van Buren ging naar DES Lunteren met een mooie score van 31 punten. D.E.S. bleef buurtclub D.C.E.-Ederveen vier punten voor.

De overige groepswinnaars waren:
Eerste klasse A: Jan Bos 5-7 DES Lunteren
Eerste klasse B: Ad Vreeswijk 5-9 DVSB- Soest/Baarn
Eerste klasse C: Frans Elbervtsen 7-13 De Kroonschijf – Ede
Tweede klasse A: Reinard v.d. Lagemaat 5-8 DCE Ederveen
Tweede klasse B: Jan v.d.Koot 5-7 BDSV Barneveld
Tweede klasse C: Dennis Bos 5-9 DES Lunteren
Huisdammers: Teus Moree 5-8 DCE Ederveen

De organisatie Jaap Heij en Geurt Hendriksen deelde naar afloop samen de prijzen uit aan alle deelnemers. Dit varieerde van een vleespakket tot een lekker doosje chocolade. Alle deelnemers kregen een mooie notitieboekje omdat het damtoernooi voor de 15e keer werd georganiseerd.