Titelverdediger OC goed uit startblokken

21 sep

Arjen Timmer, de regerend clubkampioen van DES Lunteren, is in het nieuwe seizoen 2011-2012 goed uit de startblokken gekomen. In de eerste groep staat hij na 3 ronden bovenaan met een 100 %-score van 6 punten. In groep 2 -dit jaar spelen we in twee verschillende groepen- wist William Garrits gisteravond voor het eerst dit seizoen te winnen, al verdiende tegenstander Kees Blankestijn zeker ook een punt.

Wil van Voorthuizen en Elco Blankestijn waren gisteravond echter als eerste klaar. Wil heeft de laatste tijd weinig gedamd, en duidelijk is dat ze nog wat ritme moet opdoen om weer in vorm te komen. Elco had het niet heel moeilijk en kon redelijk eenvoudig naar de winst toespelen. Ries van Ee speelde een verdedigende partij tegen Gerlinda Schaafsma. Laatstgenoemde probeerde wel wat druk te ontwikkelen, maar kon geen ijzer met handen breken. De partij eindigde dan ook in een terechte remise.

In de eerste groep werden er slechts twee partijen gespeeld. Hierbij nogmaals de oproep om toch vooral zoveel mogelijk te komen!! Velen hadden echter een ‘geldige’ reden voor afwezigheid. Aldert van Eck en Dik van Roekel speelden een partij met veel tactische dreiginkjes. Aldert kwam via een verraderlijke forcing een schijf voor, maar liep vervolgens in een niet-geziene dam. Dik had echter de pech dat die dam gelijk weer kon worden afgenomen met winnend voordeel voor Aldert. Arjen Timmer speelde tegen Sander Neutel. In een gelijkopgaande partij was het Arjen die een strategisch/positioneel voordeeltje pakte. Sander moest telkens de (lastige) keuzes maken en in een laat-klassieke stand maakte hij uiteindelijk een verkeerde keuze, zodat Arjen weer twee punten kon bijschrijven bij zijn totaal.

Wie o wie brengt de clubkampioen dit jaar ten val?

One Reply to “Titelverdediger OC goed uit startblokken”

 1. Arjen nu al bijna onbereikbaar?

  Wat mij zorgen baart: De opkomst bij de onderlinge competitie van D.E.S.
  Dinsdag slechts vijf of zes partijen.
  Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor het verloop van de onderlinge competitie.
  Dus leden houdt de dinsdagavond vrij en kom gezellig een partijtje dammen.
  De kantine en koelkast zijn goed gevuld!!
  Ook nog een live uitzending van REAL – AJAX .
  tot dinsdagavond.

Gesloten voor reacties.