Onderlinge Competitie 01-06-2010

2 jun

Gisteravond was er weer een traditioneel gezellige clubavond bij DES. De zomer lijkt eindelijk aanstaande en dat betekent dat lang niet iedereen meer komt. Toch waren er in totaal 15 (oud-)leden, ook Peter Brinkman kwam weer eens kijken. Bij deze gelijk een oproep aan eenieder: BIJ DES (SNEL)DAMMEN WE DEZE ZOMER WEER DOOR, KOM GERUST OOK EENS GEZELLIG LANGS! Er waren twee belangrijke partijen in het kader van de slotfase van de onderlinge competitie, verder werden er leuke en vriendschappelijke partijen gespeeld voor de laddercompetitie.

Harmjan Lammers en Aldert van Eck stonden in punten- en wedstrijdtotalen gelijk, ze hadden tot gisteravond beiden 16 punten gescoord uit 11 wedstrijden. Harmjan speelde gisteren tegen Wijnand Voskuil en Aldert tegen Jaap Heij. Harmjan ging in de aanval, maar in de spannende Roozenburg die ontstond heeft Wijnand duidelijk voordeel gehad. In tijdnood, want daar komt Wijnand bijna altijd in terecht, sloeg dit voordeel echter volledig om. Harmjan kon gedecideerd afwikkelen naar winst en hij legde hiermee de druk bij Aldert. Die had het de hele partij lastig tegen onze voorzitter. Pas in het late middenspel ging de omsingeling wat beter lopen en kon Aldert afwikkelen naar een gunstig eindspel. Waar sommigen dachten dat Jaap daarin de remise nog wel kon halen, bleek het juist allemaal net te kloppen voor Aldert. Zo staan Aldert en Harmjan nog steeds gezamenlijk aan kop. Volgende week is het allesbeslissende onderlinge duel op het programma. Komt het zien!

Tussen het poetsen van de vele DES-bekers door (het clubgebouw wordt opgefrist met een nieuw verfje, waardoor gelijk ook andere zaken worden schoongemaakt: als het ware de grote voorjaarsschoonmaak bij DES!) vond Henk-Jan van den Berg ook nog tijd om te dammen tegen Dik van Roekel. Dik won echter eenvoudig door wat tactische handigheidjes. Kees Blankesteijn, Cees van Ee, William Garrits en Peter Brinkman hebben onderling ook de nodige partijtjes gespeeld, waarbij opvalt dat William steeds beter begint te dammen. Hij poetste minstens twee keer Cees van het bord. Arjen Timmer en Berrian Lammers speelden een knotsgekke partij door in klassieke stand niet te denken aan hangende schijven of belangrijke basisschijven. Het was een klein wondertje dat Arjen nog kon winnen, maar dat deed er eigenlijk niet toe…