DES naar finale Gelderse beker

5 jun

Na drie jaar heeft DES zich opnieuw geplaatst voor de finale van de Jan vd Zwan cup, de Gelderse beker. In de halve finale werd  gewonnen van CTD. In Arnhem werd een overtuigende 6-2 overwinning geboekt, waar niks op af te dwingen was. Vooraf werd een spannende wedstrijd verwacht, maar heel spannend werd het niet.

Op bord één speelde Aldert van Eck tegen Maarten Linssen. Hij probeerde, in dienst van het team risico’s te vermijden en de kopman af te stoppen. Dit lukte behoorlijk goed, en lange tijd bleef de stand gelijkwaardig. In het late middenspel, waar niks aan de hand was, werden echter verschillende slechte zetten geproduceerd. In een dunne stand leek remise nog binnen handbereik, maar enigszins onder druk van de klok ging het toch nog mis, en moest van Eck de handdoek in de ring werpen.

Ondertussen hadden Harmjan Lammers en Arjen Timmer echter zeer voordelige standen bereikt. Arjen probeerde het centrum van de verdedigend spelende Rene Vos te omsingelen. Een kleine forcing, met een dubbele dreiging zorgde voor schijfwinst dat nauwkeurig in winst werd omgezet.

Niet veel later zette Harmjan DES op voorsprong. Hij kreeg tegen vd Weerdhof zijn favoriete speltype op het bord, waar hij dit seizoen al veel slachtoffers mee heeft gemaakt. Dit keer zorgde een fraaie combinatie voor een dam. Vd Weerdhof spartelde nog even tegen maar kon niet voorkomen dat ook hij slachtoffer werd van het Lunterse talent.

Aan de bar werd de overwinning al voorzichtig gevierd. Immers, de enige die nog bezig was, was topper Klarenbeek. Aan deze ‘invaller’  was het vanzelfsprekend wel toevertrouwd om de voorsprong vast te houden. Hin Wong zag een steeds sterker wordende aanval tegen zich. Hij nam een afwikkeling die alle strategisch velden aan Klarenbeek liet. Henk zette dit om de voor hem kenmerkende manier om in een overwinning.

Het DES-team kan zich nu opmaken voor de finale, die op 15 juni in eigen huis gespeeld wordt.

4 Replies to “DES naar finale Gelderse beker

 1. klasse jongens, prima gedaan tegen onze Arnhemse damvrienden!
  Dat wordt een mooie finale op dinsdag 15 juni tegen?
  Die avond is gelijk de uitreiking van de cheque van het rabobankfonds!
  Twee vliegen in een klap!!

 2. Heren,

  Prima prestatie, zelfs met een invaller, klasse!

  Succes op 15 juni!

Gesloten voor reacties.