Harmjan Lammers bekroont sterk seizoen

23 jun

De onderlinge competitie van DES Lunteren (seizoen 2009-2010) is ten einde. Op de laatste reguliere speelavond viel er nog geen beslissing in de strijd om de titel ‘kampioen van Lunteren’. Harmjan Lammers en Aldert van Eck speelden een onderling duel remise, waardoor beiden gelijk eindigden en een barrage noodzakelijk was. Deze werd gisteravond 22 juni 2010 gespeeld. 
In een ‘best of three’ (3 partijen met een totaal speeltempo van een kwartier per speler) was het Harmjan die aan het langste eind trok. Een blunder van Aldert was bepalend voor het verloop van de barrage. Na de vroege openingstreffer van Harmjan trok Aldert vol ten aanval om de gelijkmaker te scoren. Een vlijmscherpe counter besliste de barrage definitief in het voordeel toen Harmjan voor de tweede keer op rij won. Hiermee werd het jonge DES-talent voor de eerste keer kampioen van Lunteren, en greep Aldert voor de zoveelste keer nét naast het goud. Beiden kunnen echter terug kijken op een uitstekend seizoen, voor wat betreft de individuele resultaten.

Beide spelers waren in de nationale competitie én in de provinciale competitie belangrijk voor hun team en bereikten daardoor beiden een (vooralsnog) virtuele rating van 1200+. Harmjan Lammers won daarnaast het sneldamkampioenschap van Ede en overtuigde ook in de reguliere jeugdtoernooien. Op het NK Junioren in juli (traditiegetrouw in Westerhaar) wil Harmjan ook hoge ogen gaan gooien. We wensen hem daarbij uiteraard heel veel succes.


De eindstanden van de onderlinge competitie van DES:
Finalepoule groep A: 1. Harmjan Lammers; 2. Aldert van Eck; 3. Arjen Timmer
Verliezerspoule groep A: 1. Arwin Lammers; 2. Sander Neutel; 3. Arno Bos
Finalepoule groep B: 1. Dennis Bos; 2. Melanie Voskuil; 3. Henk-Jan van den Berg
Verliezerspoule groep B: 1. Elco Blankestijn; 2. William Garrits; 3. Wil van Voorthuizen

Het is bekend dat Lunteren een unieke vereniging is, ook qua gemiddelde leeftijd. Dat de jeugd het bijzonder goed heeft gedaan afgelopen seizoen, mag wel opgemaakt worden uit de eindstanden. En het is bekend: wie de jeugd heeft, die heeft de toekomst. We hopen dat we volgend jaar weer net zoveel deelnemers mogen begroeten in de onderlinge, en dat we weer veel spannende en mooie partijen mogen zien! Fijne vakantie!

One Reply to “Harmjan Lammers bekroont sterk seizoen”

  1. Harmjan:
    Gefeliciteerd met het verdiende kampioenschap

    D.E.S. 1 kan volgend seizoen heel plezier aan jou beleven.

    alvast succes gewenst bij het aankomende n.k voor junioren in Westerhaar

Gesloten voor reacties.