Sneldamkampioenschap van Ede

28 apr

Op 20 en 27 april, twee dinsdagavonden, werd in Ederveen het traditionele sneldamkampioenschap van de gemeente Ede georganiseerd. Jac. Hensen was ook dit jaar weer de trouwe sponsor van dit regionale evenement. Met zo’n 55 deelnemers kon gesproken worden van een geslaagd toernooi. Organisatoren Jaap Heij en Ben van Beek waren dan ook tevreden over het verloop van dit toernooi. Kort worden hier de belangrijkste uitslagen van het toernooi gepubliceerd.

Bij de huisdammers werd de jeugdige Jelco Beijer uit Ederveen de terechte kampioen. DES-speler William Garrits behaalde een prachtige derde plaats door sterk te spelen op beide dinsdagavonden. Wat nog mooier was, is dat William vol trots zijn eerste dambeker in ontvangst mocht nemen. Gefeliciteerd, William! In de tweede klasse was het razend spannend. De strijd om het podium ging tussen de Ederveners Ap van Beek, Reinard van de Lagemaat en DES-speelster Melanie Voskuil. Melanie gooide de winstplannen van Ap in duigen door overtuigend te winnen in de onderlinge partij, ze werd uiteindelijk derde. ‘En waar twee honden vechten om één been, daar gaat de derde ermee heen…’, Reinard werd eerste. Jan Heij werd in de tweede groep fraai eerste en mocht tot zijn verrassing ook zijn eerste dambeker in ontvangst nemen.

In de eerste klasse liet Berrian Lammers zien dat hij steeds beter wordt. Hij werd overtuigend kampioen, maar doordat nummer 2 Willem Stunnenberg lang kon volgen bleef het tot het eind toe spannend. Berrian maakte echter geen enkele fout meer. In de hoofdklasse won ook een DES-speler. Lang leek het erop dat Aldert op koers lag om de titel te veroveren, maar hij leed tot ieders verrassing een pijnlijke nederlaag tegen de sterk spelende Arwin Lammers. Daardoor kon Harmjan Lammers ‘uit het wiel komen’ van Aldert die constant op kop gelegen had, en beslissend demarreren naar de toernooiwinst.

Tot slot was er nog de altijd terugkerende verloting, mede mogelijk gemaakt door de Ederveense dammers. Een schatting leert dat 75% van de prijzen alsnog in Ederveen achter bleef, we vermoeden sabotage. Desalniettemin bleef het nog lang gezellig in het Ederveense dorpshuis…

Jac Hensen

 

One Reply to “Sneldamkampioenschap van Ede”

  1. Twee keer een eerste plaats voor de familie Lammers.

    Jan Heij wint in de tweede klasse groep B!!

    Derde plaats voor onze huisdammer William.

    Damclub D.E.S. weer volop in de prijzen.

Gesloten voor reacties.