Ruitenbeek teams succesvol bij Gelderse finale schooldammen

13 mrt

In Almen werd afgelopen zaterdag de Gelderse finale schooldammen gehouden. Namens Lunteren deden De Ruitenbeek en De Bron mee aan deze finale. Naar het mooie succes van De Bron in de halve finale was nu het viertal van De Ruitenbeekschool die op een knappe tweede plaats eindigde. Het viertal met de broers Evert-Jan en Gerbert, Roan en Jan behaalde een mooie score van 11 punten uit zeven wedstrijden. Dit bleek voldoende voor een fraaie tweede plaats net achter de kampioen De Kraatschool uit Bennekom die 12 punten behaalde. Het team van De Bron deed vandaag ook goed mee maar moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats met een score van 8 punten. Beide teams plaatsen zich voor de halve finale van Nederland dat op zaterdag 15 april wordt gehouden.

van links naar rechts Mariska, Lidia, Wiesje, Rens en David.

Ruitenbeek ook tweede bij welpenfinale van Gelderland

Het welpenteam van De Ruitenbeek is ook op een knappe tweede plaats geëindigd bij de schooldamfinale van Gelderland in Eerbeek. Het jeugdige viertal deed verrassend goed mee en won de ene naar de andere wedstrijd. Dit leverde maar liefst 5 winstpartijen op en een mooie eindscore van 10 punten. De kampioen werd hier het viertal van De Calvijnschool uit Ederveen die alle wedstrijden won. Een mooie prestatie van onze buurtclub. De Bron uit Lunteren eindigde met 7 punten in de middenmoot maar plaatste zich hierdoor ook nog netjes voor de halve finale in april. Hieronder nog een paar mooie foto’s van de welpenfinale.

het team van De Bron is geconcentreerd aan het dammen.

Blije gezichten bij de nummer twee van Gelderland: Het team van de Ruitenbeekschool: David, Isa, Julian en Robert.

Dit betekend dat alle vier de schoolteams doorgaan naar de halve finale van Nederland. We kunnen de komend maand nog hiervoor oefenen en zijn nu al super trots op deze mooie prestaties van de jeugd van damclub D.E.S.

Eindstand finale van Gelderland pupillen – groep 7-8