Lunteren de beste van Gelderland!

25 mrt

Damclub DES Lunteren heeft vrijdagavond 24 maart haar eerste titel van het jaar 2023 veroverd. Met twee remise, vijf overwinningen en op slechts twee weerstandspunten werd het blinkende goud binnengehaald. De nummer twee, DUO uit Doetinchem, behaalde evenveel punten, maar DES Lunteren had tegen “net iets sterkere tegenstanders” gespeeld. Voor de dammers uit Lunteren een prachtig resultaat: Kampioen van Gelderland Sneldammen voor Teams! Dit krijgt een mooi plekje op de inmiddels welbekende Wall of Fame!

Lunteren was met twee teams afgereisd naar Apeldoorn. DES 1 werd ingedeeld in de Hoofdklasse en DES 2 in de Eerste Klasse. Daar de bezetting heel behoorlijk was, werd door beide teams vooraf gehoopt op een podiumplekje. Met het speeltempo 5 minuten + 3 seconden werden er 7 rondes gespeeld volgens het zogeheten Zwiters systeem, waarbij de Hoofdklasse én de eerste klasse in één grote groep speelden.

Lunteren 2
DES 2 bestond uit het mooie viertal Bram Cysouw, Marinus Willemsen, Annemieke Stunnenberg en Thomas van Middendorp. Thomas had zijn avond niet en gunde al zijn punten aan de tegenstander. Marinus behaalde een mooie plus twee score en Annemieke en Bram mochten ook niet ontevreden zijn met hun scores. Uiteindelijk eindigde het tweede viertal op een gedeelde 4e plaats

TeamAWPnt
Dammers Uit Oost 277
DEZ Laren 176
DC Apeldoorn 175
DC Harderwijk 374
DES Lunteren 274
DSS Zwartsluis 171

Lunteren 1
DES 1 bestond uit het mooie viertal Erwin van Hierden, Arjan van Galen, Johan Top en Wijnand Voskuil. Arjan had een weergaloze avond. Hij won aan bord twee maar liefst 6 van de 7 wedstrijden en had hiermee een zeer belangrijk aandeel in de titel. Wijnand en Erwin waren beide ook zeer tevreden met een plus 2 score en Johan behaalde net geen 50% score. Hiermee bleken ze uiteindelijk het sterkste viertal van Gelderland te zijn.

Al in de eerste drie rondes waren er de ontmoetingen met de titelkandidaten DUO uit Doetinchem, Winterswijk en Huissen. Met een startscore van 4 uit 3 leek de eerste plaats nog ver weg, maar vanaf ronde 4 werd er flink gas gegeven met in de laatste twee rondes zelfs twee klinkende overwinningen van 7-1 en 6-2. Het was wel spannend wie de uiteindelijk winnaar zou zijn, omdat het 4-tal van DUO ook slechts twee verliespunten had. Pas bij het uitreiken van de prijzen maakte de competitieleider het eindresultaat bekend. Met luid gejuich en aantal oerkreten werd de titel in ontvangst genomen. Een jaar lang mag DES 1 zich het beste sneldamteam van Gelderland noemen. Een prachtige titel!

En het werd nog een gezellige terugreis naar Lunteren……..

TeamsAWPnt
DES Lunteren 1712
Dammers Uit Oost 1712
WDV Winterswijk 1711
DV VBI Huissen 179
WSDV Wageningen 178
DC Harderwijk 177
DC Harderwijk 276
DC Hengelo76

Tekst en foto’s Erwin van Hierden – Annemieke Stunnenberg