DES wint oefenwedstrijd nipt tegen Boboli

8 sep

Vrijdagavond speelde DES met een combinatieteam van 1-2-3 tegen Boboli uit Bunschoten/Spakenburg. Het was weer een gezellige avond in het torentje van de thuisclub. De temperaturen stegen tijdens het dammen na hoge waarden. Ook de amusementwaarden van de partijen waren van een hoog gehalte. Nieuweling Tom Knapen uit Laren vergalopeerde zich in een openingzetje tegen D. de Graaf. Tom speelde te snel? en liep in een damzetje met een snelle nederlaag voor hem. Volgende week nieuwe kansen Tom in de thuiswedstrijd tegen Rijnsburg 2. Dennis Bos mist nog wedstrijdritme en liep in een vijfplakker met dam tegen. Alex v/de Mheen zorgde hierdoor voor de 4-0 tussenstand. Een voordelige remise behaalde Gerrit Roeterdink tegen Wim Bor. Gerrit was door een listig slagzetje dicht bij de winst maar Bor kon nog net ontsnappen in het dunne eindspel. Jaap Heij en Stijn Overeem brachten via twee fraaie winstpartijen de stand in evenwicht.

Stijn zette zijn tegenstander vast en wikkelde de partij netjes af. Jaap en Ton v.d. Ploeg maakte er een spektakel van. In het middenspel ging v.d. Ploeg op de Ghestemtoer maar vergat hierna de sterkste voorzetting te kiezen. Jaap speelde rustig verder en een slagzetje met een dam leverde de winst op. Melanie Voskuil speelde in een gelijkwaardige partij remise tegen Jochem Twillert. Arwin Lammers liep in een rustige stand in een slagzetje tegen Gerhard de Graaf. Gerhard vergat de trekker over te halen en Arwin kon toch nog netjes remise maken.

Evert v.de Pol stuntte vanavond tegen Peter Frans Koops. In een partij met vele mogelijkheden trok Evert in het middenspel aan het langste eind door een schijf te winnen. Evert speelde de partij rustig uit en D.E.S. stond twee punten voor. Michel Hendriksen moest het opnemen tegen de sterke junior Anne Wouda. Michel stond de hele partij lastig en kwam postioneel minder te staan. In het eindspel miste Michel nog een klein kansje op remise en verloor helaas. Jan Bos kwam in het eindspel goed weg met remise tegen Huib Poort. In een leuke partij met wisselende kansen kreeg Poort in het eindspel twee schijven winst. Jan bleef rustig en wist de partij af te wikkelen in 3 om 1 remise eindspel. Jan Heij zorgde via een degelijke winstpartij tegen de jeugdspeler Levi voor de beslissing in de oefenwedstrijd. De laatste twee partijen van Sander Neutel en Wijnand Voskuil eindigde allebei in remise.

Sander speelde een sterke partij aan bord 1 tegen Bertus de Harder. Sander moest in hevige tijdnood afwikkelen naar remise waarbij misschien er nog een kleine winstkans in had gezeten. Wijnand speelde een aanvallende partij tegen Huibert Koops. Wijnand ging ver naar voren en moest in het middenspel een schijf inleveren. Door veel compensatie en terrreinvoordeel kon Wijnand toch de remisevariant vinden. DES won hierdoor de nutige oefenwedstrijd tegen Boboli met 14-12.

Volgende week gaat de bondscompetite beginnen met de volgende wedstrijden.
Hoofdklasse: DES 1 – W.S.D.V. 1 Wageningen
Eerste klasse: O20 (Amsterdam/Amstelveen) – DES 2
Tweede klasse: DES 3 – R.D.C. 2 Rijnsburg

Boboli – D.E.S.
1. B.de.Harder – S.Neutel 1-1
2 G.de Graaf – A. Lammers 1-1
3. P.F.Koops – E.v.d. Pol 0-2
4. H.Koops – W.Voskuil 1-1
5. T.v.d. Ploeg – Jaap Heij 0-2
6. W.Bor – G.Roeterdink 1-1
7. L.Veldhuizen – S.Overeem 0-2
8. H.Poort – J.Bos 1-1
9. J.Twillert – M.Voskuil 1-1
10. Levi – Jan Heij 0-2
11. D.de Graaf – T.Knapen 2-0
12. A.v.d. Mheen – D.Bos 2-0
13. A.Wouda – M.Hendriksen 2-0

Eindstand 12-14

.