DES wint met 10-16 van Barnsteen.

15 sep

Damclub DES speelde vrijdagavond een leuke oefenwedstrijd tegen Barnsteen uit Bunschoten/Spakenburg. Het DES-team bestond uit spelers van het eerste, het tweede en het derde.

De wedstrijd begon met een snelle overwinning van Erwin tegen Peter Frans Koops.
Richard (nog niet in vorm?) kreeg een damlesje van W.Muys. Michel Hendriksen speelde aan bord 13 zijn eerste partij en verloor door in een damzetje te lopen. Dennis Bos verraste Wouter Bor met een fraai lokzetje maar wist in het eindspel de winst net niet te vinden.
Hermen kwam in de opening een schijf voor en speelde de partij vakkundig uit.
Matthias, Evert, Berrian en Arno wonnen hiernaar allemaal hun partij op verschillende wijze.
Arwin en Jaap speelde allebei remise. Arjen Timmer stond de hele partij moeilijk en verloor door een blunder in het eindspel van Marten v.d.Groep. Aldert leek voor de grootste verrassing te zorgen door de kopman van Barnsteen Cor de Jong te verslaan. Aldert zag helaas in het eindspel de winstvariant over het hoofd en liet de Jong nog met remise ontsnappen. De eindstand van de oefenwedstrijd werd hiermee 10-16

Volgende week zaterdag start voor DES 1 de bondscompetitie met de verre uitwedstrijd tegen Het Noorden uit Groningen. Een week later spelen DES 2 en DES 3 in de eerste ronde tegen elkaar en speelt DES 1 thuis tegen de Friezen uit Huizum.