DES Lunteren wint eenvoudig van DC Harderwijk

18 jan

In ronde 8 van de nationale hoofdklasse A heeft Lunteren haar koppositie weten te behouden. DC Harderwijk werd met duidelijke cijfers opzij gezet: één nederlaag, vier mooie overwinningen en vijf remises brachten een verdienstelijke 13-7 op het scorebord. Lunteren gaat onvermoeibaar door met winnen!

Combinaties
Na 7 remises op rij was het deze keer wel raak: Peter Hoogteijling won op overtuigende wijze van Jan Willen Hoeve. Peter wist zijn tegenstander onder druk te zetten en vlechtte verschillende combinaties in de stand. De moeilijkere combinaties zag de Harderwijker, maar een simpele damcombinatie zag hij over het hoofd. De stand werd snel daarna uitgebouwd tot 4-0. Erwin van Hierden gaf zijn tegenstander de mogelijkheid voor een goede aanval. Toen Jan Hendrik Kok een andere voortzetting koos, belandde hij in een lastige korte vleugel opsluiting. “Mijn tegenstander nam een soort harakiri combinatie ten koste van 6 schijven met wederzijds een dam en besloot wijselijk op te geven”, vertelt Erwin. Ook Henk Klarenbeek wist duidelijk kansen te creëren tegen de kopman van Harderwijk, Niek Kuijvenhoven. In het klassieke middenspel liet Henk een wending toe, die echter probleemloos in een puntendeling resulteerde.

Topscoorder
Halve NK finalist Stijn Overeem, momenteel topscorer van het team, maakte er een mooie pot van. Door een sterke flankaanval dreef hij zijn tegenstander in het nauw. Egbert van Hattem wist geen raad, koos een verkeerd plan en verloor op relatief eenvoudige wijze zijn voorpost. “Misschien was het mogelijk dat hij schijfwinst had kunnen voorkomen, maar zelfs dan had ik voldoende voordeel voor winst”, aldus Stijn. Paul Wijninga trof op bord 9 Fred Elgersma; in een enerverende partij werd de remisegrens niet doorbroken. Het tiende wedstrijdpunt werd door een overwinning van Laura Timmerman behaald. Laura speelde een goede partij en bezette de centrumvelden. Langzaam maar zeker werd het voordeel uitgebouwd, voldoende voor een solide overwinning. De overwinning werd veilig gesteld door Arjan Timmer. “Ik koos een openingsvariant van topper Johan Krajenbrink en kwam in een kansrijke positie. Mogelijk had ik het iets scherper en dus lastiger kunnen maken voor mijn tegenstander ” vertelt Arjen. De partij eindigde in remise.

DC Harderwijk speelt ook mee
Een nederlaag aan Lunterse zijde kwam van Mark Sanders. Mark kwam lastig uit de opening en kon niet voorkomen dat de aanvalsstand van zijn tegenstander steeds sterker werd. Dit leidde uiteindelijke tot de verliespartij van de dag. Harmjan Lammers mocht het opnemen tegen de lastige Kees de Jong. Na een partij waarin veel werd geruild, wist Harmjan terreinvoordeel te krijgen, dit bleek onvoldoende voor de winst (12-6). Arwin Lammers speelde vandaag tegen Joras Ferwerda. Arwin voerde langzaam de druk op en leek eenvoudig door de korte vleugel van zijn tegenstander te kunnen breken. Een dure combinatieve wending bracht Joras ten koste van twee schijven op dam. De overgebleven stand leek voldoende voor winst, maar een onnauwkeurigheid in het eindspel leverde niet de verwachte tweepunter. Een 13-7 overwinning in het voordeel van DES Lunteren was het gevolg.

DES nog steeds koploper
Met deze overwinning blijft DES aan kop in de Hoofdklasse A. DV VBI Huissen 2 en DamCombinatie Fryslân wisten ook hun wedstrijden te winnen en staan één punt achter.

   DES Lunteren      Harderwijk   13 7
 Mark Sanders (1229)   Gerwin van der Meer (1178)  0 2 8 Partij
 Henk Klarenbeek (1406)   Niek Kuijvenhoven (1353)  1 1 3 Partij
 Harmjan Lammers (1307)   Kees de Jong (1222)  1 1 9 Partij
 Erwin van Hierden (1363)   Jan Hendrik Kok (1210)  2 0 2 Partij
 Laura Timmerman (1187)   Jaap van de Werfhorst (1116)  2 0 6 Partij
 Arwin Lammers (1201)   Joras Ferwerda (1110)  1 1 10 Partij
 Stijn Overeem (1282)   Egbert van Hattem (1174)  2 0 4 Partij
 Peter Hoogteijling (1329)   Jan Willem Hoeve (1186)  2 0 1 Partij
 Paul Wijninga (1230)   Fred Elgersma (1145)  1 1 5 Partij
 Arjen Timmer (1307)   Ruurd Wuestman (1192)  1 1 7 Partij
Peter opende fraai de score, waarna topscoorder Stijn niet achter kon blijven.
Mark moest aan bord 1 zijn meerdere erkennen.
Diep gepeins……
Het topduel van de middag eindigde in remise
Arwin miste de winst in het eindspel. Laura boekte een mooi overwinning.

One Reply to “DES Lunteren wint eenvoudig van DC Harderwijk”

  1. Hoi Jaap en Damvrienden van Des Lunteren mooie overwinning.
    Op naar de beloofde heen en weer boot
    Groeten van Bert

Gesloten voor reacties.