DES-spelers in Halve Finales

23 feb

Een viertal dammers van DES-Lunteren hebben deelgenomen aan de Halve Finales Nederlands Kampioenschap dammen: Coen Bommel, Stijn Overeem, Annemieke Stunnenberg en Laura Timmerman. In januari en februari moesten ze op drie zaterdagen maar liefst twee ronden op één dag spelen en op de laatste speeldag één ronde met een eventuele barrage. Bij de heren plaatsten de nummers één en twee van elke groep zich voor de Finale, bij de dames de nummers één tot en met vier. Laura Timmerman plaatste zich zoals verwacht voor de Finale. Voor de overige drie deelnemers was de Halve Finale het eindstation.

Coen Bommel
Net als vorig jaar was Coen super gemotiveerd voor de Halve Finales. In tegenstelling tot de goede start van vorig jaar ging ’t dit jaar met de start volledig mis. Coen verloor achtereenvolgens van Heusdens, Kooistra en Van Dijk. Op zich natuurlijk geen schande, maar natuurlijk niet zoals Coen het had gehoopt. Gelukkig ging het met het vervolg wel een stuk beter. Drie remise een mooie overwinning op Erik ten Hagen. Ondanks dit herstel eindigde Coen op de laatste plaats in groep C.

Coen kende een slechte start

Stijn Overeem
Lange tijd heeft Stijn gestreden om een NK-ticket. Hij speelde solide en creëerde kansen. Dit resulteerde in ronde 4 voor de eerste verdiende overwinning. In ronde 5 kreeg hij echter een grote tegenslag te verduren met een nederlaag tegen Henk Kalk. Hij herstelde zich diezelfde dag nog keurig, door meervoudig NK-deelnemer Jos Stokkel te verslaan. Na een remise in de laatste ronde, mocht Stijn barrage spelen met Kalk en Van Berkel. In de tweede beslissingswedstrijd ging het helaas mis bij Stijn. Van Berkel had licht voordeel, waar remise voor het grijpen lag. Door de tijdsdruk beging Stijn een fout, waarna Van Berkel de overwinning en daarmee ook de laatste NK-ticket veroverde.

Een goede HF van Stijn.

Laura Timmerman
De grote favoriet in de vrouwengroep en dan ook overtuigend eerste worden! Dat betekent een meer dan verdiende finaleplek voor Laura Timmerman. Misschien dat de twee blauwtjes voor Laura nog vervelend aanvoelen, maar dat ze bij de vrouwentop van dammend Nederland behoort is wel duidelijk. Vier overwinningen en drie remises betekent een straatlengte voorsprong op de achtervolgers. Een welverdiende plek in de vrouwenfinale 2020! Ze gaat mee doen voor goud!

Laura geplaatst voor NK!

Annemieke Stunnenberg
Vorig jaar nog NK-finalist, dit jaar werd het net niet! Annemieke kende een wisselend begin. Verliezen van clubgenoot Laura is natuurlijk geen schande en ze herstelde zich keurig met een goede overwinning op Luise Gabbert. De tweede speeldag bleef het helaas steken op twee remises, waarna ze in ronde 5 verloor van de sterke Barbara Graas. Tot aan de laatste ronde was het echter nog wel spannend. Annemiek had zichzelf in de laatste ronde nog kunnen belonen, maar miste helaas de winst. Met een min 1 score werd ze gedeeld vijfde.

Annemieke redde het net niet!