DES 1 bekert verder!

26 mei

Dinsdagavond 25 mei 2010 stond de uitgestelde Gelderse bekerwedstrijd tussen BDSV 1 en DES 1 op het programma. Met recht een echte derby tussen twee goede buren. En er stond ook nog wat op het spel: een plek in de halve finale van de Gelderse beker én plaatsing voor de KNDB-bekercompetitie van volgend seizoen.

De teamcaptain van DES, Aldert van Eck, had de opstelling tactisch door elkaar gehutseld en werd op zijn wenken bediend. Aan het vierde bord ontwikkelde Arjen Timmer steeds meer druk op de stelling van Evert van de Pol. Toen de tijd begon te dringen voor de Barnevelder deed hij enkele mindere zetten, waardoor Timmer de eerste overwinning van de avond kon binnenslepen. Aldert van Eck speelde aan bord 1 tegen Ap van Ingen. Na een vlakke opening kreeg Aldert veel voordeel in een klassiekige stand, wat resulteerde in schijfwinst. De partijwinst was teleurstellend genoeg echter niet eenvoudig te vinden, waardoor Van Ingen met een puntje kon ontsnappen. Marcel Monteba speelde aan bord 2 tegen de kampioen van Barneveld, Matthias de Kruif. Dit duel golfde op en neer en uiteindelijk kwam De Kruif voordelig uit de spannende tijdnoodfase. Het eindspel dat resteerde was echter nog relatief eenvoudig remise, waardoor DES op een 4-2 voorsprong stond. Alleen Sander Neutel was nu nog bezig, hij speelde aan het derde bord tegen Theo Stoverinck. Sander kreeg vanuit een goed ogende klassieke stand een voordelig macro-eindspel op het bord. Stoverinck raakte vervolgens in de tweede tijdnoodfase het spoor bijster, waardoor Sander de tweede Lunterse overwinning kon laten aantekenen.

De eindstand werd hierdoor 6-2 in het voordeel van DES Lunteren. De volgende ronde, de halve finale!, wordt hoogstwaarschijnlijk gespeeld op vrijdagavond 4 juni in Arnem tegen damclub CTD. Daarnaast heeft DES zich dus ook geplaatst voor de KNDB-bekercompetitie van volgend seizoen.

4 Replies to “DES 1 bekert verder!

 1. Gefeliciteerd met deze mooie overwinning op onze Barneveldse vrienden.

  Ook geplaatst voor de kndb-bekercompetitie in 2011!

  nu in de halve finale uit tegen de club van Moerlie(ctd)
  (Palmer, Twilhaar,Vos, Aliar of Bart Terwel, MLinssen

  dat zal een zware kluif worden voor het lunterse viertal>

 2. Mooi resultaat, gefeliciteerd!
  Succes tegen CTD.

  Ik moet hier natuurlijk weer denken aan de partij tegen topscoorder Rik Twilhaar.
  Hij blijft scherp tot de laatste zet.
  Rik: dam op 3
  Dik: schijven op 18 en 25.
  Ik speelde hier: 25-30 ????
  Na al die maanden denk ik nog steeds: FOEI TOCH !!!!

Gesloten voor reacties.