De Andere Spelen

16 okt

Sport is natuurlijk gezond. Maar sport is vooral heel erg leuk. Zeker als je een sport kiest die helemaal bij jou past. Er is veel meer dan voetbal en hockey. Daarom organiseert ASR de Andere Spelen, het leukste sportevenement van Nederland. Kom op 9 november naar de Jaarbeurs in Utrecht en ontdek jouw favoriete sport.

Weet jij wat bossaball is? En hoe geweldig dat is om te doen? Het is een combinatie van voetbal, volleybal en trampoline springen. En zo zijn er heel veel sporten die je misschien nog niet kent maar die je wel kunt doen. Wat dacht je van ultimate frisbee, onderwater hockey of dammen? Op de Andere Spelen kun je deze en nog veel meer andere sporten bekijken en zelf uitproberen. Dus kom ook op 9 november naar de Jaarbeurs en doe ’ns wat anders!

www.anderespelen.nl

Dammen
Dammen kennen we allemaal wel. Maar wist je dat de oudste vorm van dammen al meer dan 5000 jaar oud is? Dit leek natuurlijk nog helemaal niet op het dammen dat wij vandaag de dag spelen. Hoewel het spel dus al behoorlijk oud is, blijft het populair. Nog steeds spelen duizenden mensen over de hele wereld dit geweldige spel, of liever sport. Want dammen is, net als schaken, een zogenaamde ‘denksport’ waarbij je misschien je lichaam niet intensief gebruikt, maar je hersens des te meer!