DES boekt belangrijke zege tegen Gouda

18 okt

Een wedstrijd waar het er echt om ging. Dat was de wedstrijd DES Lunteren – Gouda. Na twee nederlagen was een zege tegen mededegradatiekandidaat Damlust Gouda broodnodig. De stemming bij DES was dan ook uitstekend toen er na een spannend gevecht een 11-9 overwinning op het scorebord stond. De paring zorgde voor gemengde gevoelens bij de DES spelers. Op enkele borden waren kansen, maar er waren ook borden waar het lastig zou worden. Jaap van Hierden, Erwin van Hieren en Aldert van Eck zaten tegen sterke tegenstanders.

Kopman Henk Klarenbeek had in Friso Fennema ook geen makkelijke tegenstander. Hij opende de score met een remise. Hetzelfde resultaat behaalde Harmjan Lammers. Na een kansrijke opening kon hij geen goed plan bedenken en was hij tevreden met een gelijkspel. De eerste meevaller was de remise van Jaap van Hierden tegen de sterke Teun van de Krol. Het had echter nog mooier kunnen zijn. Na een goede partijopzet schatte Jaap zijn kansen te pessimistisch in en bood remise aan. Doorspelen had kansen op een overwinning geboden.

Arjen Timmer is de man in vorm bij DES en boekte een belangrijke zege. In een onduidelijke stand trok hij onverbiddelijk de punten naar zich toe toen zijn tegenstander een offertje over het hoofd zag. Generatiegenoot Aldert van Eck pakte ook een belangrijk punt tegen de oud wereldkampioen bij de Jeugd Martijn van IJzendoorn. Hij kwam onder druk maar met hangen en wurgen bereikte hij toch een remise.

Gouda kwam op gelijke hoogte door een nederlaag van René Alderliesten. Enkele positionele missers maakte van zijn stand een ruïne. Tegenstander Kloosterman zette daar een sterke centrumstand tegenover en boekte een overtuigende overwinning. DES sloeg echter direct terug via Stijn Overeem. Hij tikte met fraai positiespel invaller Bitter van het bord. De taak van de drie overgebleven DES-spelers was het over de streep trekken van de overwinning. Dat was niet makkelijk, maar alle drie toonden ze zich zeer koelbloedig. Ronald van de Beek had een gelijkwaardige klassieke stand op het bord en zorgde voor het negende punt.

Arwin Lammers had na een spannend flankspelgevecht een nadelig eindspel op het bord. Een duidelijk winstplan was er echter niet. Arwin bleef rustig afwachten tot zijn tegenstander in remise moest berusten. Erwin van Hierden had de eer het 11e punt aan te laten tekenen tegen topper Erno Prosman. De nummer drie van de nationale ratinglijst ging in een remise-eindspel nog lang door en probeerde Erwin tot een fout te verleiden. Tevergeefs, na vijf uur spelen klonk gejuich in de Schuifeldam en had DES Lunteren zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. De Lunteranen kunnen daarmee vol zelfvertrouwen naar Amsterdam, waar over twee weken opnieuw een belangrijk degradatieduel wacht.

One Reply to “DES boekt belangrijke zege tegen Gouda”

  1. D.E.S – Door Eendracht Sterk3
    We winnen en verliezen met z’n allen
    Dit was een collectieve overwinning!
    Speciaal voor Jaap sr!
    Nogmaals gefeliciteerd jongens!

Gesloten voor reacties.