Dammers DES naar halve finale Bekercompetitie

22 apr

Het eerste team van DES Lunteren heeft zich afgelopen donderdagavond geplaatst voor de halve finale van de Gelderse Bekercompetitie. Door een ruime 7-1 overwinning tegen DC Hengelo 1 werden de laatste vier teams bereikt in de zogenoemde ‘Jan van der Zwan Cup’. Het tweede team van DES verloor nipt van het sterke Huissen 2 en bleef hierdoor steken in de kwartfinale.

DES 1
Na een verre reis richting de Achterhoek bleken de Lunteranen duidelijk een maatje te groot voor hun opponenten. Hoewel DES 1 niet in de sterkste formatie kon aantreden verliep de avond voorspoedig.

Peter Hoogteijling en Paul Wijninga wisten na aanvallend openingsspel beiden al snel een schijf te winnen. Op secure wijze werd die voorsprong in winst omgezet, zodat halverwege de avond een 4-0 tussenstand op het scorebord stond. Mark Sanders stond toen inmiddels ook al wel voordelig, maar omdat de klok ook een woordje ging meespelen moest hij alert blijven. Mark zorgde dat hij steeds tijd genoeg had en voerde – in mogelijk zijn laatste officiële wedstrijd voor DES (hij vertrekt naar DIOS Achterhoek) – zijn stelling resoluut naar de winst (6-0).

Het slotakkoord was voor Coen Bommel, die zich goed had voorbereid op deze wedstrijd en de beoogde tegenstander ook tegenover zich kreeg. Na een partij met wisselende kansen kwamen zij remise overeen, zodat er alsnog een Hengeloos puntje voor de eer in de archieven kwam: eindstand 7-1.

Klasse: Beker Ronde: 3

   DCH Hengelo     DES Lunteren  17
 Arnoud de Greef (1273) Coen Bommel (1218)11 4Partij
 Rodier Evers (1073) Mark Sanders (1224)02 3
 Klaas Veldstra (1056) Peter Hoogteijling (1329)02 1Partij
 Jaap de Vries (1074) Paul Wijninga (1212)02 2Partij

DES 2
Het tweede team had ook een uitwedstrijd en moest helaas de wedstrijdenpunten achterlaten in de Betuwe, hier was Huissen 2 met 5-3 te sterk. In de voorgaande ronde hadden de Lunterse dammers knap gewonnen van het eerste team van Winterswijk, maar in de kwartfinale bleef helaas een verrassing uit.

Na een nederlaag van Johan Top – geen schande, hij speelde tegen grootmeester Geert van Aalten – vochten de andere drie nog voor wat zij waard waren. Dit leverde een drietal mooie puntendelingen op voor Arjan van Galen, Bram Cysouw en Arno Bos, maar het nipte verlies was hiermee een feit: 5-3 voor Huissen 2.

Klasse: Beker Ronde: 3

   DV VBI Huissen 2     DES Lunteren 2  53
 Geert van Aalten (1371) Johan Top (1132)20 1Partij
 Jan van Loenen Jr. (1236) Arjan van Galen (1264)11 2Partij
 Theo Berends (1257) Bram Cysouw (1067)11 3Partij
 Fleur Kruysmulder (1117) Arno Bos (1149)11 4Partij

Loting
Naast DES 1 en Huissen 2 plaatsten ook Huissen 1 en Harderwijk 2 zich voor de halve finale. Dit weekend is de loting voor die paringen, waarvan de wedstrijden over twee weken gespeeld worden.

Tekst en foto’s: Peter Hoogteijling

One Reply to “Dammers DES naar halve finale Bekercompetitie”

  1. Mark bedankt voor je inzet, strijd en passie in de afgelopen jaren bij damclub D.E.S.

Gesloten voor reacties.