Calvijn en Ruitenbeek damkampioenen van Lunteren

30 mrt

Bij damclub D.E.S. was het vanmiddag een drukte van jewelste. Het Rabo-schooldamkampioenschap van Lunteren werd vanmiddag in De Schuifeldam gehouden. Door de hoge opkomst werd er gedamd in twee aparte groepen : Welpen groep 4-5-6 en de Bovenbouw groep 7-8

Bij de welpen deden 15 viertallen mee en werd er fel gestreden om de hoogste plaatsen. De verrassend winnaar werd De Ruitenbeek 1 die al de vier wedstrijden oprij wist te winnen. Het kampioensvijftal bestond uit:Romée, Gerian, Evert-Jan, Isa en David.

Hierna gingen de bovenbouw groep 7-8 op het damkampioenschap van Lunteren en Ederveen te spelen. De Calvijn school en De Waterstroom beide uit Ederveen scoorde er lustig op los en eindigde samen op de 1e plaats met 7 punten. Hierdoor werd besloten een beslissingswedstrijd te laten spelen. Deze wedstrijd werd met 6-2 gewonnen door de Calvijnschool. Hierdoor mogen w.s. De Ruitenbeek op 14 mei meedoen bij de welpen en De Calvijnschool op 21 mei in ….

Hierbij de winnaars de Calvijnschool uit Ederveen ,met coach Nico Valkenburg.

Alle teams kregen na afloop een mooie medaille en de nummers 1 t/m 4 een mooie beker. Marinus Willemsen had een mooie frietkraam besteld zodat de kinderen volop konden genieten van deze lekkernijen. Damclub D.E.S. kan terugkijken op een mooie dammiddag. Een aantal dammers/ster nam een flyer mee waardoor ze mogen dammen/ oefenen bij de damclub. Damclub D.E.S. kan terugzien op een geslaagd Rabo-schooldamtoernooi. Er deden uiteindelijk 120 kinderen mee van de diverse lagere scholen.