Winst en verlies voor DES teams

5 okt

DES 1 nipt onderuit
Het eerste tiental moest vandaag aantreden tegen SNA 1 in Heerhugowaard. Het werd een spannende en gelijkopgaande wedstrijd tussen de beide teams. Jaap v. Hierden jr heeft nog niet de juiste vorm en gaf de punten onnodig weg aan bord 2 tegen G. Verhagen. De twee voordelige remises waren van Ronald van Beek en Henk Klarenbeek. Beide spelers konden de winst net niet op het dambord krijgen. De 4-4 tussenstand kwam op het bord door een mooie rondslag van Harmjan Lammers tegen Ritchie Wijnker. Hierna ging het fout voor DES door twee nederlagen oprij. Stijn moest in het late middenspel capitueleren tegen Wijker. Aldert van Eck verkocht zijn huid duur maar verloor in het eindspel van de nummer 1 van de wereld ratingranglijst Alexander Schwarzman. Arwin Lammers wist met hangen en wurgen nog een puntje te pakken tegen Dave Bleeker. De remise van Arjen Timmer tegen de Jong zorgde voor de 10-6 tussenstand. Rene Alderliesten speelde een sterke partij en won netjes in een dun eindspel van Mitchel Mensinga. Erwin van Hierden moest als laatste met remise genoegen nemen tegen de invaller Stephan Keetman. Deze degelijke speler gaf geen ruimte aan Erwin om de voordeel te krijgen. DES 1 verloor hierdoor met 11-9 deze belangrijke wedstrijd tegen SNA.

DES 2 wint met magere cijfers
Het tweede tiental heeft de eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen SNA 3 met 9-11 gewonnen. De wedstrijd begon voortvarend door twee snelle winstpartijen van Robbert Westerink en Berrian Lammers (beide invallers) Hierna ging Jaap Heij onnodig onderuit tegen Dik Dam en werd de wedstrijd weer spannend. De overige zeven partijen! eindigde echter allemaal in remise. DES 2 won hierdoor met de magere cijfers van 9-11 de wedstrijd tegen SNA 3.

DES 3 vier keer in het blauw
DES 3 mocht vandaag aantreden tegen Zenderstad 1 uit Ijsselstein. Ondanks dat DES 3 met vier invallers aantrad werd er toch vier keer een mooie resultaat neergezet. De winstpartijen waren van: Dennis Bos en Johan Top. De drie remises kwamen op naam van: Jeroen van den Brink, Jan Heij en Erwin Jochemsen. Door vijf verliespartijen eindigde de wedstrijd in 7-13 in het voordeel van Zenderstad 1. Over twee weken gaan we weer verder met de derde ronde van de bondscompetitie

One Reply to “Winst en verlies voor DES teams”

 1. Bram behaalde een nette remise als invaller aan bord 10.
  Bram speelde een degelijke en foutloze partij
  Arno Bos wist in een lastig eindspel nog net de remise te vinden.
  Henk Timmer had een voordelige remise
  Richard Cousijnsen won net niet.
  De remises van Wim, Evert en Henri waren terecht.

Gesloten voor reacties.