Ronde 4 – Nationale competitie

2 nov

Ruime overwinning DES 1
Het eerste tiental van damclub DES heeft een ruime 13-7 overwinning behaald op VBI 2 uit Huissen. De wedstrijd begon met een snelle winstpartij van kopman Henk Klarenbeek tegen Emiel Leyser. Henk was oppermachtig en behaalde binnen 2 uur de eerste winstpartij voor DES 1 Ronald v.d. Beek nam geen risico’s en behaalde een nette remise tegen Jan v. Loenen. De 5-1 voorsprong kwam op naam van Erwin van Hierden. Erwin won via een mooi slagzetje van Fred de Koning. Hierna volgde er drie remises van o.a. Arjen Timmer, Harmjan Lammers en Mark Sanders. De tussenstand was nu 8-4 in het voordeel van DES. Arwin Lammers en René Alderliesten zorgde voor de beslissing door allebei hun partij in winst om te zetten. Beide spelers wonnen met rustig spel en maakte in het eindspel de partij fraai uit, De remise van Stijn Overeem en de nederlaag van Aldert v. Eck deden niet meer ter zake. De winst was binnen en DES 1 stijgt naar de derde plaats met 6 punten uit 4 wedstrijden.

DES 2 pakt opnieuw twee punten
Het tweede tiental moest het vandaag opnemen tegen de nummer drie Ons Genoegen 1 uit Utrecht. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en het werd een spannende wedstrijd. Robbert Westerink maakte goed gebruik van een foutieve zet van tegenstander Wim Vlootwijk. In het late middenspel won Robbert via een mooi slagzetje. De gelijkmaker van Ons Genoegen kwam op naam van C.van de Wijk. Cock won via sterk positoneel spel van Richard van Cousijnsen. De twee remises van Arno Bos en Wim Lammers zorgde voor de 4-4 tussenstand. Hierna volgde er twee belangrijke winstpartijen voor DES 2 van Henk Timmer en Evert v/d Pol. Henk Timmer won van de nestor Dick de Boer en Evert van de Pol boekte een fraaie overwinning op Gerard Morsink. Edwin Loozen kwam in een gelijk opgaande wedstrijd remise overeen tegen A. Seheortan. Henri van Hierden dit seizoen uitstekend op dreef won opnieuw zijn partij. Henri de topscoorder van DES 2 won fraai van Ruud Klarenbeek. De beslissing was nu gevallen in het voordeel van DES 2. Jaap van Hierden pakte in een zware partij remise tegen Auke Zijlstra. De laatste partij ging helaas verloren voor DES 2. Jan Lammers verloor onverwachts van Arne van Mourik. Arne kreeg een overmachtseindspel en maakte dit goed af. De eindstand werd nu 12-8 in het voordeel van DES 2. Het gepromoveerde tiental heeft nu 6 punten uit 4 wedstrijden.

DES 3 pakt eerste winstpunt
Het derde tiental heeft haar eerste winstpunt binnen. In de uitwedstrijd werd er met 10-10 gelijkgespeeld tegen SNA 3 uit Heerhugowaard. Het was een wedstrijd met wisselende kansen voor beide teams. De 10-10 eindstand was een mooie uitslag tussen beide tientallen. De winstpartij waren van: Melanie Voskuil, Evert Evers en Michel Hendriksen. De 4 remises waren van: Jeroen van den Brink, Leendert Peters, Bram Cysouw en Erwin Jochemsen. Er volgde ook drie verliespartijen van: Jan Heij, Johan Top en Jan Cysouw. DES 3 heeft door dit gelijkespel haar eerste puntje binnen in de landelijke tweede klasse C.