DES wint overtuigend van VBI2

31 okt

De nederlaag van vorige keer bleek snel verwerkt. Tegen Huissen 2 haalde DES weer een hoog niveau en werd er overtuigend gewonnen. Henk Klarenbeek zette de Lunteranen op het goede spoor door overtuigend te winnen van Emiel Leijser. Na een thematisch drostoffer veranderde diens stand in een ruïne en al snel kon Klarenbeek de twee punten bijschrijven. Bij Ronald van de Beek verdwenen de stukken erg snel van het bord en een remise was het logische resultaat.

Ondertussen werd op het nabijgelegen voetbalveld nogal wat  vuurwerk afgestoken. Nadat de kruitdampen letterlijk weer waren op opgetrokken had Erwin van Hierden plotsklaps zijn vierde overwinning in evenzoveel wedstrijden binnen. De Huissense kopman Fred de Koning werd in een spannende stand via een fraaie combinatie verrast.

De 5-1 voorsprong werd daarna professioneel geconsolideerd via een aantal remises. Arjen Timmer, weer terug naar zijn bruiloft speelde een gelijkwaardige partij tegen Willem Hoek. Harmjan Lammers leek het in het middenspel lastig te krijgen tegen de aanval van Leen de Rooij, maar hij neutraliseerde kalm de stand. Ook Mark Sanders pakte een prima puntje tegen de sterke Geert Berends.

Huissen had zijn op papier zwakkere spelers op de onderste borden gezet, en daar bouwde DES zijn voorsprong uit. Zowel René Alderliesten als Arwin Lammers waren strategisch beter dan hun tegenstander en bouwden hun positionele voordeel langzaam maar zeker uit tot een overwinning.

Stijn Overeem speelde zijn generale repetitie voor het jeugdwereldkampioenschap dat morgen begint. Een spannende partij tegen Rob Schrooten eindigde in remise. Gelukkig voor Aldert van Eck was de teamoverwinning daarmee intussen een feit want hij kende een slechte dag. Tegen Dirk Joosten kwam hij totaal niet in de partij en een teleurstellende nederlaag was het gevolg.

Hierdoor gaat DES met een prima 13-7 en een derde plaats op de ranglijst een korte seizoenstop in. Vanwege het wereldkampioenschap dat  de komende weken in Nederland wordt gespeeld is de volgende competitieronde pas op 28 november.