Lunteren dringt door tot de laatste zestien van het landelijke bekertoernooi

3 jun

Waar Lunteren nog geen maand geleden op prachtige wijze kampioen werd van de bekercompetitie van Gelderland heeft het ook in de landelijke beker goed gepresteerd. Na twee gespeelde rondes waren de Lunteranen al verzekerd van een plek in de halve finale.

De middag begon gelijk goed voor de Lunteranen. Underdog Zenderstad werd met 6-2 verslagen. Nadat Arno Bos op simpele wijze gewonnen had van Antonio Ramirez, werd Erwin van Hierden met een nul naar de volgende wedstrijd gestuurd. In een slechte partij won hij van Laura Timmerman. De laatste twee partijen werden gewonnen door de Lunteranen. Arwin Lammers speelde een slechte partij tegen Rutger Oskam, maar kon het net houden. Een remise leek er aan te komen, maar door een foutieve zet van Rutger mocht Arwin er toch met twee punten vandoor gaan. Ook Ronald van de Beek speelde een strakke partij en won van Ruud Klaarenbeek.

De tweede ronde werd er gespeeld tegen Huizum. De eerste twee overwinningen waren al snel binnen. Arwin Lammers veegde Jan Bosselaar en kon gauw gaan toekijken bij zijn teamgenoten. Dit was ook het geval voor Erwin van Hierden. Hij zette zijn nederlaag in ronde één recht door te winnen van Reinout Sloot. Hierna werd het spannend voor DES. Arno Bos kwam in het middenspel een schrijf achter en stond in een dodelijke hekstelling. Het was een kwestie van tijd voor hij zou verliezen. Door scherp spel van de Lunteraan kon er toch nog doorgebroken worden en sleepte Arno een remise uit het vuur tegen Sietse Nagel. De nederlaag van Ronald van de Beek tegen Rein van der Pal, maakte dus niet meer uit. Ronald speelde een mooie partij, maar kon niet op tegen de sterke aanval van de man uit Friesland. Hierdoor won Lunteren met 5-3 en was het al verzekerd van een plaats bij de laatste zestien. De laatste ronde werd gespeeld om plaats één of twee.

Lunteren begon goed aan de laatste ronde. Arno Bos won simpel van Bob van der Mark en Ronald van de Beek speelde een prima remise tegen Nick Hoving. De partij van Arwin Lammers zou de beslissing brengen. Door een slordige opening van Johan Rademaker kwam Arwin gelijk erg goed te staan. Het kwam zelfs zo ver dat Johan een schrijf moest weggeven. Arwin gaf dit niet meer weg, maakte het sterk af en kon met een tevreden gevoel de schrijven opruimen. Lunteren stond alweer 5-1 voor. De laatste partij werd gespeeld tussen twee oud teamgenoten. Erwin van Hierden en Michel Kroesbergen lieten allebei geen gaten vallen en de remise was dus gauw een feit. 6-2 voor het team uit Lunteren. Eerste in de poule zonder puntverlies.

Arwin Lammers werd topscorer in de klasse met een score van honderd procent. Arno Bos eindigde als vierde met een score van 3-5. Door deze sterke dag plaatste Lunteren zich voor de halve finale van de landelijke beker. Voor een finaleplaats zal het hierin aantreden tegen Hijken, Damcombinatie Friesland en Huissen 2. Zaterdag 6 juni speelt het Lunterse team zijn wedstrijden in Huissen. Bij een plek bij de beste twee in de poule, speelt Lunteren in de finale.