Een goed begin in maar half werk

16 okt

Het derde team van DES Lunteren mocht vandaag tegen Raes 2 uit Maastricht spelen. Na een vliegende start is de stand toch op 10-10 blijven hangen en heeft DES 3 het 2e puntje in haar bestaan gehaald. De wedstrijd begon al goed, omdat Raes 2 maar met 9 spelers kwam opdagen had Michel Hendriksen geen tegenstander en waren de eerste 2 punten al voor Lunteren.

Na ongeveer een half uur spelen was het team van Lunteren pas compleet. Dennis Bos moest nog even werken voordat hij aan de wedstrijd begon. Rond half 1 kwam hij binnen en begon aan de partij. De klok had nog geen 1 uur geslagen of de tegenstander van Dennis schudde al zijn hand en gaf de partij op. Dennis kwam, zag en overwon! Zo kwam de tussenstand dus op 4-0. Kort daarop volgend had ook Jan Bos de punten voor Lunteren binnengesleept. Met een voorsprong van 6-0 lijkt het niet meer fout te kunnen gaan. Het bleef lang stil in ‘De Schuifeldam’ en rond de klok van 2 uur was er weer een uitslag bekend. Gerwin Schimmel had verloren en zo werd het 6-2. Jan Heij heeft de punten netjes verdeeld, 1-1. Op het laatste moment was er nog maar 1 goede zet voor de remise en heeft deze gelukkig genomen.

Alles lijkt nog voorspoedig te gaan, vooral na de blunder van Ivor Jansen, de tegenstander van Henk Jongbloed. Henk won de partij en dat bracht de stand op 9-3 voor Lunteren. Nog maar 2 punt te gaan en Lunteren heeft de buit binnen. Aan de bar wordt het al aardig gezellig en het een en andere genuttigd. Onze gasten uit Maastricht weten wel wat gezelligheid is!

Dan komt het 2e verliespartij van Melanie Voskuil. Met een tussenstand van 9-5 lijkt er nog niks verloren. Gijsbert Thomassen haalt netjes remise en dat brengt de tussenstand op 10-6. Een opluchting gaat er door ‘De Schuifeldam’. Yes, de 1e wedstrijdpunt voor het seizoen is binnen! Aan de bar wordt het steeds gezelliger. Joan Evers en Stijn Overheem strijden beide nog voor de punten. Joan verliest na een lange partij, helaas maar hij heeft zeker goed zijn best gedaan.

Nog 1 partij is bezig, de druk op Stijn zal wel groot zijn geweest. Op het scorebord staat een tussenstand van 10-8. Een remise moet dus genoeg zijn. De uren verstijken. Na 5 en een half uur spelen is het uit. Ook Stijn verliest zijn partij. Was de druk dan toch te groot? Of waren het de toeschouwers die vaak de speelzaal in en uit liepen? Wat het ook mocht wezen Lunteren 3 heeft bewezen dat ze kunnen dammen! Prachtig hoe de jeugdspelers van DES achter het bord spelen. DES heeft weer bewezen dat de jeugd de toekomst heeft! Met deze eerste wedstrijdpunt kunnen we vol goede moed naar de volgende wedstrijd toe. Hoe zullen we het zeggen… ook half werk tegen DC Lent? Nee dan gaan we voor de volle 2 punten!

One Reply to “Een goed begin in maar half werk”

  1. De limburgers hadden de beste spelers op de onderste vijf borden gezet!
    Toch mooi het eerste puntje behaald door onze jonge ploeg.
    jan staat zelfs in het blauw!
    chapeau.

Gesloten voor reacties.