DES 1 verliest nipt, winst DES 2, 3e gelijk

16 okt

DES 1 verliest nipt met 11-9
Het eerste tiental heeft de wedstrijd tegen Volendam nipt met 11-9 verloren. Verslag volgt van Aldert; Winstpartij van Marcel Monteba tegen Johan Bastiaanet Zeven remises van de overige spelers. Twee verliespartijen van Ronald tege  Ndfojang en Hermen tegen  Mbongo.
 
DES 2 wint derby van B.D.V.1
Het tweede tiental behaalde een 12-8 overwinning uit tegen B.D.V. 1- Bennekom Edwin Loozen won voor de derde keer oprij als eerste! Tegenstander Ingrid de Kok liep in een eenvoudig 3 om 3 naar dam. De 4-2 voorsprong kwam door twee remises van Jaap v.Hierden sr tegen Alex v.Harn. Teamcaptain Evert v.d.Pol hield aan bord 2 Gerrit Stunnenberg netjes op remise. Jaap Heij boekte een mooie positionele winstpartij op Johan Haas. In het middenspel raakte de Haas in tijdnood de weg kwijt en kon de punten bij Heij inleveren. Invaller Berrian Lammers verkeek zich aan bord 10 tegen Willem Stunneberg. Ondanks een schijfwinst van Berrian kon Willem een dam halen en  wist hierna de partij zelfs nog in winst om te zetten. De tussenstand werd 8-6 door twee remises van Henri van Hierden tegen Frans Lamers en van Richard Cousijnsen aan bord 1 tegen Coen Bommel. Henk Timmer kwam in een moeilijk eindspel terecht maar wist toch de remisevariant te vinden tegen Annemieke v/d Kraats. De winst voor DES kwam op naam van Arwin Lammers. Arwin behaalde in het middenspel een mooie schijfwinst en maakte dit in het eindspel kwam af tegen Hans Robben. De laatste partij van Arno Bos en Chris Versteege eindigde naar zes uur spelen in een terechte remise. DES 2 heeft door deze overwinning 4 punten uit 3 wedstrijden en staat daarmee op een mooie vierde plaats.
 
Gelijkspel DES 3
Het derde tiental moest vanmiddag tegen het bourgondische negental van Raes 2 uit Maastricht. Het was een gezellige middag met maar liefst 8 beslissingen. Vier winstpartijen van Michel Hendriksen, Jan en Dennis Bos en van Henk Jongbloed. Twee remise partijen van Jan Heij en Gijsbert Thomassen. De 4 verliespartijen waren van Joan Evers. Melanie Voskuil, Gerwin Schimmel en naar bijna zes uur spelen!! van pupil Stijn Overeem. DES 3 pakte hiermee het eerste puntje van de competitie. Het was nog lang gezellig aan de bar met natuurlijk Wiel als de grote animator van de Limburgers.