Domper voor DES 1

29 nov

Een flinke domper voor DES in Brabant. Het belangrijke degradatieduel tegen Heymans Excelsior werd met 11-9 verloren. Doordat bijna alle teams onder aan de ranglijst punten haalden in de strijd om degradatie weer helemaal open.

DES kwam al snel op achterstand door een nederlaag van Evert van de Pol tegen de sterke Matthijs Robbens, die speciaal voor dit belangrijke duel opgetrommeld was door de Brabanders. Ronald vd Beek boekte een verrassende zege door de profiteren van een blunder van zijn tegenstander en zo de stand weer gelijk te trekken. Direct daarna sloeg Heymans weer terug doordat Hermen Kroesbergen in tijdnood een verkeerde voortzetting koos, een schijf moest inleveren en snel daarna de partij verloor.

Deze teleurstelling kwam DES niet meer te boven. Daniel Merkus behaalde een mooie remise naar een wat vreemde partij tegen een van de sterkste Brabanders maar toen Marcel Monteba zijn mooi ogende stand niet in winst wist om te zetten was de wedstrijd in feite beslist. Arjen Timmer had geen antwoord op het uitstekende aanvalsspel van Ndonzi, een van de sterkste Afrikaanse dammers van dit moment waardoor de derde nederlaag van DES in de wedstrijd een feit was. Richard Cousijnsen en Aldert van Eck behaalde hun doel, remise tegen twee van de sterkste spelers nog wel vrij gemakkelijk maar hierdoor werd de achterstand niet kleiner. Erwin van Hierden probeerde wel uit alle macht te winnen maar kon geen kansen creëren tegen Adri Vermeulen waardoor de nederlaag definitief in de boeken kwam. Topscoorder Henk Klarenbeek boekte nog wel een overwinning door middel van een mooie aanval maar dit was alleen nog voor de statistieken van belang.

Een balende Van Eck: “als we deze wedstrijd hadden gewonnen hadden we een grote stap in de richting van rechtstreeks klassenbehoud gezet. Van de volgende wedstrijd tegen de landskampioen hoeven we geen punten te verwachten maar na de winterstop moeten we nog vol aan de bak om degradatie te ontlopen.”

One Reply to “Domper voor DES 1”

  1. Op 12 december gaan we blad blazen, de voetbalclub speelt thuis, muziek erbij
    en Stigt thans 1 een puntje afpakken.
    I have a dream.

Gesloten voor reacties.