DES verstevigt koppositie

16 jan

DES tegen PSV. Volgens teamleider Van Eck, die wel waakte voor onderschatting, toch vooral een opwarmertje voor de beslissende rondes in de nationale hoofdklasse. De komende twee wedstrijden moet de Lunterse koploper tegen de nummers 2 en 3 en wordt het kampioenschap beslist. Vandaag werd gespeeld tegen het op papier zwakste team uit de klasse, PSV. Het krachtverschil was groot, met vier remises en 6 overwinningen werd een simpele 16-4 overwinning geboekt.

Henk Klarenbeek boekte de eerste overwinning van de dag. Hij spinde een combinatief web voor zijn tegenstander die er niet meer uit kwam, en een stuk en even later de partij verloor.  Op bord 3, 4 en 5 zaten de sterkste Eindhovenaren en dat waren dan ook de borden waar de remises vielen. Arwin Lammers leek wat voordeel te hebben tegen Carlo Nas, maar dat verwaterde. Ronald van de Beek kwam al dan niet bewust een stuk achter, maar zijn overgebleven stand was zoveel beter dan hij in die ondertalsituatie nog voordeel had. Echte winstkansen bleven echter uit. Datzelfde gold voor Arjen Timmer, die na een gelijkwaardige klassieke partij een remise liet aantekenen tegen Pieter Wijn.

Daarna ging de Lunterse puntenmachine lopen. De aanval van Harmjan Lammers sloeg door naar een overwinning. Aldert van Eck moest hard werken maar boekte uiteindelijk met strak centrumspel een overwinning volgens het boekje. Jaap van Hierden zadelde zijn tegenstander in de opening al op met een onbespeelbare stelling en speelde dat zonder problemen naar een overtuigende zege.

Stijn Overeem kwam tussen de overwinningen door niet verder dan remise tegen de zeer degelijke Jan van Hooff, waarna nog twee zeges volgden. Bij Mark Sanders leek het voordeel wat te verwateren, maar een kromme zet van Jouke Hottinga werd hard afgestraft. Ook Erwin van Hierden kon een foute zet hard afstraffen, maar moest daar wel lang op wachten. Zijn voordeel leek niet echt door te slaan, maar na een eindspelfout van zijn tegenstander boekte de Lunterse topscoorder toch zijn zesde overwinning van het seizoen.

Doordat de nummers twee en drie tegen elkaar gelijkspeelde staat DES nu een punt voor op Heijmans en twee punten voor op Micone.

One Reply to “DES verstevigt koppositie”

 1. D.E.S. 2 wint derby van Bennekom 1.
  Het was een gelijk opgaande wedstrijd tussen de twee bekende damclubs.
  Twee foutjes van de Bennekomse dammers de Haas en van Harn werden
  afgestraft door Jaap Heij en Edwin Loozen.
  De overige acht partijen eindigde allemaal in gelijkwaardige remises.
  Evert v.d.Pol was nog dicht bij de winst tegen Lex Smalbrink.
  D.E.S. 2 won zodoende met 12-8 de wedstrijd tegen Bennekom/
  D.E.S 2. heeft nu 11 punten uit 8 wedstrijden en een staat op een mooie derde plaats,

  D,.E.S. 3 wint in Haarlem.
  Twee winstpartijen van Melanie Voskuil en Johan Top maakte het verschil/
  7 remises en een verliespartij van de zieke teamleider betekende een 9-11 overwinning.
  De erwtensoep stond klaar in Lunteren als traktatie voor de spelers van D.E.S. 3

Gesloten voor reacties.