DES rukt op naar de middenmoot

14 nov

Het Lunterse damteam heeft opnieuw een belangrijke zege geboekt. Tegen het in de onderste regionen van de ranglijst verkerende Micone werd een overtuigende overwinning behaald. DES rukt hierdoor op naar de brede middenmoot.

De Lunterse ploeg kwam al vroeg op voorsprong door een overwinning van Henk Klarenbeek. Tegen de Belgisch kampioen De Meulenare mocht hij een eenvoudige combinatie uithalen en verdwenen de schijven om twee uur al weer in het doosje.  Hermen Kroesbergen en Matthias de Kruijf consolideerden de voorsprong door in relatief vlakke partijen een puntendeling overeen te komen. Erwin van Hierden speelde hetzelfde systeem als de vorige competitieronde. Dat beviel op hem toen goed en ook vandaag zorgde het voor twee punten. Opnieuw zette hij een sterke gesthemopstelling op het bord, en wikkelde hij overtuigend af naar een overwinning.

Ronald vd Beek stond onder druk tegen de Tilburge kopman Hage. Hij vond echter constant de juiste verdedigde zet waardoor er geen winstkansen meer te vinden waren. De Tilburgers kwamen terug in de wedstrijd door een overwinning van Budé op Merkus. Laatstgenoemde raakte in een lastig dammeneindspel het overzicht kwijt en moest in tijdnood de vlag strijken.

DES sloeg echter weer terug door Harmjan Lammers. De dit seizoen debuterende jeugdspeler is in uitstekende vorm en laat zien dat hij het ereklasseniveau makkelijk aankan. Tegen de Belg Wollaert boekte hij zijn tweede overwinning op rij. Het leek nog even spannend doordat de enigszins naar zijn vorm zoekende Arjen Timmer het niet kon bolwerken tegen Brouwers. Die speelde een creatief plan wat voordeel opleverde en in winst werd omgezet.

Het slotakkoord was echter weer voor Lunteren. Monteba speelde een fraaie flankomsingeling en bereikte een kansrijk eindspel. De Veenendaler kroonde zich tot topscoorder door dit in winst om te zetten en de teamwinst veilig te stellen. Van Eck bepaalde de eindstand op 13-7. Hij zette zijn tegenstander onder druk. Die kwam echter terug in de wedstrijd maar raakte rond de tijdnoodfase de draad kwijt. Dit leverde van Eck een schijf meer op, wat bijna twee uur later genoeg bleek voor een overwinning.

One Reply to “DES rukt op naar de middenmoot”

  1. D.E.S. won de slag op de middelste en onderste borden tegen de Belgische Tilburgers.
    Mooie collectieve overwinning op Micone.

Gesloten voor reacties.