DES 1 naar linkerrijtje!

12 dec

DES Lunteren kan met een goed gevoel richting de feestdagen. Door een ruimte overwinning op Hordijk & Hordijk uit Culemborg wordt afstand genomen van de degradatiezone en bivakkeert het team op een mooie zesde plek. Teamleider Van Eck: Ik denk dat ik in de winterstop nog regelmatig even naar de stand kijk en geniet. Het hele team draait uitstekend. De spelers die nog het minste punten hadden wonnen vandaag weer. We zijn in de breedte erg sterk en staan daarom op deze mooie plek.

Tegen promovendus Culemborg zorgde Erwin van Hierden na drie uur spelen voor een mooi begin. Hij combineerde fraai tegen Patist en zette DES zo op voorsprong. Een uur later kwam de stand weer op gelijke hoogte doordat Daniel Merkus in een hekstellingspartij ten onder ging tegen de sterke Van de Borst.

Harmjan Lammers zat tegen de op papier zwakste schakel en kreeg de opdracht te winnen. Door goed positiespel voldeed hij hieraan. Henk Klarenbeek probeerde ook te winnen maar zijn tegenstander verdedigde goed. In de tijdnood leek Henk nog kansen te krijgen, maar toen zijn tegenstander weer tijd krijg om na te denken vond hij de remise gemakkelijk.

Ook Aldert van Eck speelde remise. Hij speelde een sterke klassieke partij tegen één van de grootste talenten van Nederland, Pieter Steijlen. De nummer acht van het afgelopen nk moest stevig aan de bak om nog een puntje te halen, maar slaagde hier wel in.

Ondertussen zag het er door de voorspong en de standen op de nog spelende borden goed uit. Matthias de Kruijf maakte aan alle spanning een eind. In een eindspel dat remise waard was, blunderde zijn tegenstander en won Matthias. Arjen Timmer vergrootte de voorsprong. Tegen de zeer moeilijk verslaanbare Ruesink had hij steeds het betere van het spel en na een klein foutje forceerde hij de winst.

Ronald van Beek stelde de zege definitief veilig. Tegen een van de sterkste Culemborgers, Tjeerd Harmsma stond hij de hele partij onder druk, maar na de tijdnoodcontrole rekende hij knap de remise uit. Hermen Kroesbergen verloor daarna van de Culemborgse kopman Bulatov. Hermen leek lang stand te houden, maar de Wit-Russische grootmeester vond toch nog een winnend plan. Marcel Monteba liet tot slot zien dat hij aan een fantastisch seizoen bezig is. Door een mooie aanvalswinst tegen Van Adrinchem bepaalde hij de eindstand op 13-7 en veroverde tegelijkertijd een (gedeelde) eerste plek op de nationale topscoorderslijst.

One Reply to “DES 1 naar linkerrijtje!”

Gesloten voor reacties.