DES komt te kort in Huissen

29 nov

Zoals verwacht heeft DES niet voor een stuntje kunnen zorgen tegen kampioenskandidaat Huissen. Het verschil in rating was simpelweg te groot om er een echte wedstrijd van te maken. Hoewel er zeker lichtpuntjes waren, ging DES met een 15-5 nederlaag naar huis.

Harmjan Lammers zat tegen een van de minderen van Huissen, de nog altijd sterke Maarten Linssen. Deze was enkel in remise geïnteresseerd, en na een vlakke partij stond deze ook snel op de borden. Broer Arwin speelde tegen de sterke Lagoda. Ook hier leek een remise in de maak, totdat Arwin in een eenvoudige combinatie liep en kon opgeven.

Stijn Overeem zette de stand nog een keer gelijk door te overwinning op Pepijn van de Brink. Ook hier was een blunder de oorzaak. Daarna kwam de Huissense machine op stoom. Gerard Jansen  zette Henk Klarenbeek hardhandig positioneel van het bord. Ronald van Beek was dichtbij een stunt. Hij mistte een zeer kansrijk offer in een goede stand en beet alsnog in het stof. Erwin van Hierden kreeg een vernietigende aanval van de Letse wereldtopper Valneris over zich heen en  had geen zich op een puntje. Dat had Aldert van Eck wel tegen Joost Hendriksen. Na een goede partij zag hij echter in een spannend standje een simpele finesse over het hoofd en moest ook opgeven.

Arjen Timmer had een zware dag tegen Johan Krajenbrink. Hij kwam zwaar onder druk en kan niet anders dan afwikkelen naar een slecht eindspel. Hoewel in de analyse na afloop een vrijwel winnend verloop werd gevonden bood Krajenbrink remise aan, iets wat Arjen tevreden accepteerde. Ook René Alderliesten had een zware dag. Hij weerstond met moeite de aanval van Stokkel en kon in het eindspel afwikkelen naar remise. Tot slot was ook Jaap van Hierden dicht bij een stunt. Wereldtopper Baljakin ging er echter in een 5 om 5 nog even goed voor zitten en peurde er toch nog een winnende variant uit.