[update] DES kan doelen hoger stellen

1 nov

DES blijft uitstekend presteren in de Ereklasse. De Schuifeldam blijkt voorlopig ook voor ereklasse-teams een onneembare vesting. 12 januari 2008 werd er voor het laatst verloren in het eigen clubgebouw. Zaterdag werd in een niet bepaald foutloze wedstrijd werd nipt gewonnen van de Zeeuwse degradatiekandidaat PWG, dat na DES het laagste ratinggemiddelde heeft.

De eerste uitslag werd genoteerd na een blunder van PWG-er de Leeuw, waardoor Merkus zijn eerste overwinning van het seizoen kon laten aantekenen. Even later was het echter de beurt aan DES, Hermen Kroesbergen blunderde ook. Wel een uitstekende partij speelde topper Henk Klarenbeek. Tegenstander Jan vd Weteringh werd letterlijk van het bord geveegd. Marcel Monteba vergrote de voorsprong. Hij bracht tegenstander Iljin in grote problemen, hoewel die zelf vond dat hij nog wel goed stand. In wederzijdse tijdnood bewees Marcel zijn gelijk en zette de partij overtuigend om in winst.

In de voorbereiding werd aangegeven dat vd Berge goed was in het klassieke spel. Door een niet al te slimme opening kwam van Eck tot zijn eigen irritatie toch in dit speltype terecht. Hij bewees echter dit speltype niet minder te beheersen en de partij eindigde in remise. De spanning kwam weer helemaal terug door een onnodige verliespartij van Ronald vd Beek. Na de tijdnoodfase zag hij het helemaal verkeerd, offerde een schijf en verloor de stand die eigenlijk helemaal remise was.

Evert vd Pol en Erwin v Hierden speelde beide remise waardoor het aan Cousijnsen en Timmer was op de overwinning binnen te slepen. Timmer, die vorige wedstrijd als laatste verloor waardoor de overwinning tussen de vingers doorglipte speelde nu een heldenrol. Hij bood in tijdnood tactisch remise aan tegen Kasse, waarvan hij verwachte dat deze dit niet zou aannemen. De Zeeuw speelde inderdaad door en nam, wellicht wat in de war gebracht, een dure afwikkeling naar dam. Arjen had echter gezien dat hij dan beter spel had en bracht door een slim trucje het 11e punt binnen. Dat Richard Cousijnsen zijn iets minder stand niet meer kon verdedigen tegen deed er toen gelukkig voor DES niet meer toe.

Klik op deze link om het fragment van EDE FM terug te luisteren!

One Reply to “[update] DES kan doelen hoger stellen”

Gesloten voor reacties.