DES 2 speelt gelijk, DES 3 speelt goed maar verliest

1 nov

Het tweede tiental heeft opnieuw een belangrijk punt gepakt in de landelijke eerste klasse. De uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen en bovenaan staande P.S.V Eindhoven werd met 10-10 gelijkspel afgesloten. Voor D.E.S. 2 wonnen Harmjan en good-old Jaap v.Hierden sr. De twee verliespartijen waren van Jacco Bos tegen de sterke Oekraïner Lagoda en van de teamleider Henri.De overige zes partijen van Matthias, Arno, Wim, Edwin, Arwin en Henk eindigde allen in remise. D.E.S. 2 blijft hiermee lekker in de middenmoot meedraaien van de landelijke eerste klasse.

Het derde speelde tegen het sterke Nijmegen. Vooral de jeugdspelers speelden uitstekende partijen. Stijn Overheem, die op het laatste moment moest invallen, ging vol in de aanval tegen de zeer geroutineerde vd Wel. Hij won een houtje en speelde dit, ondanks verschillende trucjes van zijn tegenstander zeer geconcentreerd naar winst. Ook Gerwin zette een goed ogende flankaanval op. Zijn tegenstander, met een rating van in de 1100 wist niet beter dan dit af te breken en bereikte helemaal niks. Ook Dennis en Michel eindigde dik in het blauw door sterke remises tegen goede tegenstanders. Melanie had ook volop kansen tegen Anton Jansen maar verloor nog net in een vier om vier eindspel.

Michel Ederveen had medelijden met Nijmegen en verloor via een damzetje van L.Buijs. Jan Bos en Jan Heij gingen vandaag allebei onderuit tegen Kees Hazen en Jo.Ketelaars.Jaap Heij won na een snelle schijfwinst toch nog de partij tegen Wim v. Mourik. Berrian verloor de partij tegen G.Martens

Hierdoor eindigde het duel in 13-7. Ondanks dat er nog geen punten zijn gehaald door het derde biedt het spel van de jeugdspelers veel perspectief. Vandaag werden al vijf van de zeven punten gehaald door de talenten, terwijl ook zij tegen niet de minste tegenstanders speelden.