DES dendert door.

18 jan

DES is bij de eerste wedstrijd na de winterstop verder gegaan waar het gebleven was…. winnen. De Oldehove (dat toch gewonnen had van de nummer twee SNA) werd een duidelijke 13-7 overwinning geboekt. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het feit dan de Friezen met drie invallers en zonder topper Goedemoed kwamen de zaak een stuk gemakkelijker maakten. 

Richard zette de toon door een eenvoudige zege op invaller Ankersmit. Die raakte in een onvoltooide hekstelling het spoor al snel bijster, verloor een schijfje en later de partij. Ronald boekte zijn tweede overwininng op rij. De Frieze topscoorder Wijpkema werd in het late middenspel compleet overspeeld. Erwin zette DES op een 5-1 voorsprong door een remise tegen Lemstra. Toen Hermen in tijdnood naar remise afwikkelde tegen de sterkste tegenspeler, Dijkstra, was de wedstrijd beslist. Op alle andere borden stonden de DES spelers ‘overwegend’. Arjen probeerde in een klassiek standje zijn tegenstander nog tot wat foutjes te verleiden maar die trapte daar niet in en wikkelde af naar remise. Daarna een treurig moment, Henk moest zijn eerste puntje van het seizoen afstaan. Zijn flankaanval was net niet voldoende voor de winst. Evert, daarintegen boekte zijn eeste zege van het seizoen. Een mooie stand verwaterde maar door onnauwkeurig spel van de tweede invaller Dijkstra haalde Evert toch de twee punten binnen. Aldert speelde een teleurstellende partij. Tegen de derde invaller kreeg hij nauwelijks kansen en kwam niet verder dan remise. Ook de laatste twee partijen kregen deze uitslag. Daniel kreeg licht voordeel tegen leeftijdsgenoot Leijenaar en Marcel zag zijn goed uitziende flankaaval geneutraliseerd worden. 

Ook tweede naar ongedeeld eerste plek.

Ook het tweede boekte een duidelijke zege. WSDV 3 werd met 14-6 teruggewezen. Jacco en Arwin lieten zien hoe het moet en zette DES als snel op 4-0. Henk Timmer zag dat het goed was en nam genoegen met remise. Wijnand zag met verbazing aan hoe zijn tegenstander zomaar drie schijven weggaf en nam ook de felicitaties aan. Harm Jan vergrootte de voorsprong door de sterkste WSDV-er te verslaan. WSDV deed nog wat terug doordat Edwin Loozen niet zag dat hij moest slaan. Zijn tegenstander wees hem daarop en sloeg vervolgens het hele bord leeg. Daarna was het weer de beurt aan DES, Jaap van Hierden bracht het 10e en 11e punt binnen. Arno had een houtje meer tegen Zijlema maar kon net niet winnen. Ook Matthias lukte dat, tegen supertalent Groenendijk, niet. Het slotakoord van de zaterdag was voor teamleider Henri. Hij bracht de eindstand met zijn remise op 14-6. Doordat concurrenten DDC en WSDV 2 niet verder kwamen dan 10-10 staat het tweede nu alleen eerste.  

Het derde verloor, uit tegen de reserves van DIOS. Gerwin Schimmel trok zijn goede prestaties vanuit de kerstvakantie door en won. Jaap, Henk, Jan en Berrian haalden een puntje. Helaas moesten de andere spelers de eer aan de tegenstanders laten. De wedstrijd eindigde hierdoor in 14-6. 

Over twee weken vinden de belangrijke wedstrijden van het eerste en het tweede plaats tegen de directe achtervolgers. DES 1 speelt in Heerhugewaard tegen SNA en DES 2 gaat op bezoek bij WSDV 2.