DES wint ook in Nijmegen

8 jan

Woensdagavond 07-01-2009 werd de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar gespeeld. DES moest in Nijmegen aantreden tegen de plaatselijke DCN, in het kader van de Gelderse Clubcompetitie (Hoofdklasse). Zoals u allen weet strijdt DES in deze competitie mee om de hoogste plaatsen en na deze wedstrijd mogen we onszelf in ieder geval voor één dag koploper noemen! Er werd dus gewonnen in Nijmegen, met 10-6.

Arjen Timmer kwam al na 6 zetten geforceerd een schijf voor tegen Wim van Mourik, waarna de afronding nog wel wat tijd kostte, maar de 2 punten kwamen niet meer in gevaar. Harmjan Lammers verscheen grieperig achter het bord, maar kwam ook al snel handig een schijf voor tegen Eric Sanders. Dit voordeel werd niet meer weggegeven. Jaap Heij trof in Anton Janssen een goede tegenstander, maar toch werd het moeiteloos remise, Jaap stond zelfs iets makkelijker in het grootste gedeelte van de partij. Sander Neutel verloor voor het eerst in deze competitie, en wel van Rienk van Marle. Een kromme partij-opzet leverde teveel problemen op, waarvan Van Marle optimaal profiteerde. De tussenstand was nu een minimale voorsprong voor DES, van 5-3.

Dik van Roekel verbruikte veel te veel tijd en moest dan ook in tijdnood het onderspit delven tegen Fred Wielakker door in een simpel zetje te lopen. Berrian Lammers speelde wel een goede partij, maar miste in de eindfase van de partij de scherpte om het zijn tegenstander nog moeilijker te maken, dus remise. Aldert van Eck speelde een spannende partij tegen Hans Ladage. Een foutje van Ladage leidde ertoe dat Aldert schijfwinst kon pakken en via een leuke eindspelwinst kon Aldert weer 2 punten bijschrijven aan zijn totaal. Hij staat nu zelfs eerste op de topscorerlijst met 11 punten uit 7 wedstrijden! Arno Bos hoefde bij een tussenstand van 8-6 alleen nog maar een puntje binnen te slepen, maar tegen Erich Ketelaars ging hij er in goede positie nog eens even voor zitten. Terecht, want hij won in de aanval en zo werd de eindstand bepaald op 10-6 in het voordeel van DES.

Voor meer informatie, zie toernooibase.