DES boekt solide overwinnig op degelijk DIOS

5 okt

In de tweede ronde van de Nationale Competitie stond de hoofdklassewedstrijd tussen DES Lunteren en DIOS Eibergen op het programma. Na een moeizame start (10-10 tegen Doetinchem) moest de eerste teamoverwinning van het seizoen in een thuiswedstrijd gerealiseerd worden.

DES startte uitstekend met een overwinning van kopman Henk Klarenbeek die in sneltreinvaart tegenstander Arnoud de Greef van het bord veegde. Zijn uitstekende kennis van de Kellervariant kwam weer eens van pas. Ronald van de Beek trof een tegenstander die geen interesse had in een spannende partij, met een vlakke remise als gevolg. Arjen Timmer kwam prima uit de opening tegen Han Seinhorst, bleef ook continu aan de leiding, maar miste in het middenspel de meest kansrijke voortzetting en moest uiteindelijk in remise berusten. Mark Sanders boekte tussendoor een verdienstelijke remise tegen Dimitri Druzinin, waar de Eibergenaar ook hier remise moest maken.

Harmjan Lammers speelde een interessante opening tegen de Eibergse kopman Alexander Presman (ex-Apeldoorn). Na omschakeling naar randspel moest hij bekennen dat zijn tegenstrever daar toch behendiger in bleek. Langzaam maar zeker werd verlies een feit en stond er weer een gelijke stand op het scorebord. Stijn Overeem scoorde echter een onverwachte tweepunter. In een rustig voortkabbelende partij trok hij met een klassiek handigheidje het initiatief naar zich toe, zijn tegenstander blunderde vervolgens ook nog. Aldert van Eck kreeg geen grip op de stelling van zijn tegenstander en kwam niet verder dan remise.

Erwin van Hierden had groot voordeel opgebouwd met sterk centrumspel. Tegenstander Erik ten Hagen verdedigde stug en hield dat warempel tot het einde toe vol, met een voor Van Hierden wat teleurstellende remise tot gevolg. Arno Bos haalde zijn eerste (en zeer verdiende!) punt binnen als basisspeler van het eerste team van DES Lunteren. Hij speelde een interessante Roozenburgpartij tegen de 81-jarige (!) Jan Dallinga. Op momenten verzuimde Bos groot voordeel naar zich toe te trekken en in het eindspel moest hij nog nauwkeurig spelen voor een punt.

Het slotakkoord was ditmaal voor Arwin Lammers. Na een wat moeizame openingsfase kon hij toch druk ontwikkelen via het centrum op de stelling van zijn tegenstander. Na een eenvoudige forcing kwam Lammers een schijf voor en daarmee was partijwinst een kwestie van tijd. Zo heeft DES Lunteren de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De volgende wedstrijd staat gepland op 14 oktober, met de zware uitwedstrijd naar Het Noorden in Groningen.