DES boekt eenvoudige zege op Samen Sterk

14 dec

DES kan met een lekker gevoel de kerstdagen ingaan. Ook tegen het laag geklasseerde Samen Sterk uit Hazerswoude werd, ondanks twee invallers, een overwinning behaald. De jaarwisseling wordt hierdoor gevierd met een samen met TDV gedeelde eerste plek.

Zonder toppers Peter Hoogteijling en Arjen Timmer ging begon DES de wedstrijd goed tegen Samen Sterk. Topscoorder Henk Klarenbeek had niet veel problemen tegen invaller Van Gelder. Hij dwong schijfwinst af en kon na drie uur spelen de felicitaties in ontvangst nemen. DES kon geen afstand nemen doordat invaller Stijn Overeem na tweede eerdere overwinningen nu de punten aan zijn tegenstander moest laten. Een geforceerde schijfwinst werd hem na een lastige partij te veel. 3-3 werd het door de tweede Lunterse invaller; Jacco Bos. Hij bekroonde zijn plek in het Lunterse vlaggeschip bijna met een overwinning, maar was in het eindspel net niet secuur genoeg om de volle buit binnen te halen.

Aldert van Eck zette Lunteren in het goede spoor door Martin Out te verslaan. Laatstgenoemde kon de lastige keuzes waarvoor Van Eck hem stelde niet het hoofd bieden en leverde een stuk en later de partij in. Toen Arwin Lammers zijn lastige stand naar een veilige remisehaven kon loodsen leek het even een grote zege voor DES te gaan worden. Uiteindelijk zou dat nog wat tegenvallen.

Ronald van Beek speelde een rustige partij tegen een degelijke tegenstander waarna remise een logische en terechte uitslag was. Erwin van Hierden had intussen een forse aanval op het bord gezet tegen Ali Fthalla. Deze kon niet meer doen dan proberen af te breken. Hij slaagde hier niet echt in en werd in het eindspel opgeknoopt.

René Alderliesten kreeg juist de aanval tegen en kon ook niet meer doen dan afbreken. Hij slaagde daar echter wel in en tekende voor remise. Deze uitslag kregen ook de laatste twee partijen, hoewel daar meer in had gezeten. Jaap van Hierden had met goed centrumspel groot voordeel gekregen. De winst was binnen handbereik, maar Jaap koos meerdere keren niet de snelle winst en belande toch nog in een eindspel dat geen winst bleek te bevatten. Harmjan Lammers was een stuk voorgekomen maar hierdoor had zijn tegenstander wel veel terreinvoordeel. Dit hield elkaar in evenwicht waardoor Harmjan enigszins teleurgesteld ook in remise moest berustten en de eindstand werd bepaald op 12-8.