DES 1 wint opnieuw, DES 2 fors onderuit en DES 3 lijdt kleine nederlaag

16 dec

DES 1 boekt regelmatige overwinning
Het eerste tiental moest het vandaag opnemen tegen op papier laagvlieger Samen Sterk uit Hazerswoude. Samen Sterk stond op een elfde plaats met 3 punten uit zes rondes. DES 1 speelde vandaag zonder de basisspelers Arjen Timmer en Peter Hoogteyling. De lunteranen begonnen de wedstrijd sterk door een winstpartij van Henk Klarenbeek. Invaller Stijn Overeem moest hierna de punten inleveren bij de kopman Micha Tol. De twee remises van Arwin Lammers en invaller Jacco Bos betekende de 4-4- tussenstand Aldert v. Eck blijft in vorm en won vandaag opnieuw fraai zijn partij tegen Michel Out. Hierna bleef DES rustig en werd er door drie remises van Jaap v.Hierden jr, Ronald v.d. Beek en Rene Alderliesten de voorsprong in stand gehouden. Erwin van Hierden kreeg veel voordeel in het eindspel en zette dit netjes om in winst van de partij. tegen de junior Ali Fhatalla. De eindstand werd hiermee 8-12 in het voordeel van DES 1 De concurrent T.D.V. – Tilburg haalde ook fors uit door met 2-18 te winnen van Den Haag. Hierdoor blijven beide teams met 13 punten bovenaan in de landelijke hoofdklasse B. De nummer 3 is VBI Huissen 2 met 11 punten.

DES 2 niet bij de les
Het tweede tiental had vandaag een collectieve baaldag ingelast. Op teamleider Evert v.d. Pol na was het vandaag niet best wat de dammers van he tweede op het dambord lieten zien. Evert won binnen twee uur via een blunder van tegenstander F.v.d. Velde. Jaap Heij kwam een schijf achter tegen de Tobias Pohan Simandjutank. (dat zijn 22 letters) Even later was het weer gelijk en naar 41 zetten werden de schijven in het doosje gedaan 1-1 Hierna ging het hopeloos mis voor de lunterse dammers. Nederlagen van Henri, Berrian, Arno, Jaap sr en Edwin zorgde voor een 11 -3 tussenstand. De drie remises van Wim Lammers, Jan Bos en Henk Timmer (miste de winst) zorgde voor 14-6 eindstand. DES 2 blijft hierdoor op een elfde plaats staan in de eerste klasse B.

DES 3 treft het niet
Het derde tiental moest met vier invallers aantreden tegen de nummer 3 van de ranglijst De Zaanstreek 2. Deze tegenstander begon al met een zeer onsportieve opstelling door de slechtste spelers aan bord 1-2 te zetten (hoe verzin je zo iets) Dit betekende dat de spelers met een sterke rating tegen de mindere lunterse dammers zaten. De ongelijke wedstrijd eindigde toch maar in een kleine nederlaag van 7-13. De winstpartijen waren van: Michel Hendriksen en Erwin Jochemsen De drie remises kwamen op naam van Hanna Hoogenraad, Melanie Voskuil en good-old Ries van Ee De overige vijf partijen gingen verloren. DES 3 blijft hierdoor op 1 punt steken in de tweede klasse C.