DES blijft winnen

16 nov

Na vijf rondes vijf overwinningen. Bij DES is men zeer tevreden over het verloop van de competitie tot nu toe. Ook tegen Lent werd weer een zege geboekt. Om half 5 stond er in de Lunterse Schuifeldam keurig 12-8 voor de thuisploeg op het scorebord. Het kan en moet echter allemaal nog wel wat beter volgens Erwin van Hierden. ‘Vandaag had ook zo maar anders kunnen gaan. De laatste twee partijen kantelen voor ons de goede richting op, anders wordt het zomaar tien-tien’

Het begon allemaal uitstekend voor Lunteren. Op het eerste bord mocht de Lunterse kopman Henk Klarenbeek het opnemen tegen de Lentse topper Gerritsen. Een topwedstrijd werd het echter niet. Al na twee uur spelen combineerde Klarenbeek en zette Lunteren op voorsprong.

Op het onderste bord speelde Arjen Timmer tegen de op papier minder sterke Willemsen. Deze hield echter de deur stevig dicht en Arjen kon geen potten breken. Ook Aldert van Eck bereikte niet veel tegen de defensief spelende Roland de Rijke en kwam niet verder dan remise. René Alderliesten moest hard werken voor datzelfde resultaat. Tegen een van de sterkste Lentse spelers, Maarten Nas, kwam hij wat onder druk te staan. Hij hield het hoofd echter koel en speelde met vaste hand de remise gevende zetten.

Lent kwam op gelijke hoogte door een nederlaag van Arwin Lammers. Hij had een sterke aanval op het bord maar na een onnauwkeurigheid verloor hij zijn voorpost. Daarna was er geen houden meer aan. DES kwam gelijk weer terug doordat Erwin van Hierden Eep van Maanen opknoopte. De in Lunteren geboren Lentse speler werd naar de rand geduwd en positioneel overklast.

Het leek er allemaal goed uit te zien maar het werd toch nog spannend. Peter Hoogteijling kon niet winnen van Jan Jacobs. Hij had een zeer voordelige centrumstand maar had net niet voldoende voordeel om de twee punten over de streep te trekken. Ook Harmjan Lammers had wat voordeel tegen Gert van Willigen. Het principiële drukspel tegen schijf 27 leek kansrijk maar Van Willigen vond de juiste verdediging.

Met een stand van 9-7 voor DES en nog twee partijen kon het alle kanten op. Ronald van de Beek stond zeer slecht en Jaap van Hierden had wat voordeel. De tegenstander van Van Hierden vond echter de aanwezige remisevariant niet, waardoor Jaap de wedstrijd over de streep trok en de stand op 11-7 zette. De slechte stand van Van deBeek leek intussen kansloos verloren te zijn. Na een spannende omsingelingspartij met wisselende kansen had Joppe Lemmen een gewonnen eindspel bereikt. Hij deed het echter toch nog meerdere malen verkeerd waardoor het toch nog remise werd.

Opnieuw Van Hierden: ‘vooraf verwacht je tegen deze ploeg dat het wat makkelijker gaat. Gelukkig hebben we opnieuw gewonnen. De volgende keer in de topper tegen Wageningen kunnen we ons minder veroorloven’.