DES wint voor het eerst

20 nov

In de Gelderse Hoofdklasse heeft DES Lunteren voor het eerst gewonnen dit seizoen. In een spannende wedstrijd versloeg het Lunterse team CTD Arnhem met 9-7.

De avond begon voor de Lunteranen al vroeg goed. Jacco Bos combineerde met een drie om drie naar dam en won zo gemakkelijk zijn partij. Ook Harmjan Lammers lijkt weer in vorm te raken. In een interessante partij kwam hij door een foute zet van de tegenstander een schrijf voor en kon zo doorbreken naar dam, met als gevolg de winst.

Arwin Lammers probeerde het tegen Leo Steyntjes, maar dat bleek niet makkelijk te gaan. Leo speelde een aanvallende partij en Arwin kwam erg slecht te staan. Het leek alsof de Arnhemmer ging winnen, maar door een paar minder goede zetten kon Arwin alsnog dam halen en werd de partij in een gelijkspel beëindigd. Arno Bos speelde tegen  Henk Mahboeb. Arno speelde een erg sterke partij, maar kon niet profiteren van zijn betere stand. De stand werd te dun en dus besloten de spelers het in remise te laten eindigen. Tussenstand 6-2 in het voordeel van de Lunteranen.

Arjen Timmer speelde tegen Leo Aliar. Het leek een gelijkwaardige partij, maar Arjen kwam laat in de partij toch erg in voordeel. Een super mooi eindspel met 5 schijven voor Arjen en 1 dam voor Leo eindigde alsnog in remise. Waarschijnlijk had het wel gewonnen als Arjen anders gespeeld had, maar hij had het fraaie eindspel niet gezien. Sander Neutel speelde tegen clubgenoot Willem v.d. Berg. Sander kwam al snel raar te staan, maar ploeterde door tot het einde. Pas in het eindspel maakte Willem v.d. Berg het af en zette de tussenstand op 7-5 voor de Lunteranen.

Aldert van Eck mocht spelen tegen Henk Grotenhuis ten Harkel, op papier de beste speler van deze avond. Aldert speelde rustig, liet niet teveel toe en kon zo makkelijk een puntje binnenhalen. Als laatste speelde Dik van Roekel tegen Rein Bergsma. Het was een gelijkwaardige partij, maar Dik haalde als eerste dam. Rein kon alsnog gemakkelijk remise behalen. En zo was de einduitslag bekend. DES Lunteren won hun eerste partij in deze competitie. Het eindigde in 9-7.

One Reply to “DES wint voor het eerst”

  1. verrassende uitslagen: B.D.S.V. 1 – W.S.D.V.1 9-7
    D.V.V. 1 – D.C.H. 1 7-9

    Harderwijk koploper met 4-7
    Dat wordt over een paar weken een vette kluif!
    12 december D.C.H. 1 – D.E.S. 1

Gesloten voor reacties.