DES 2 wint, DES 3 pakt eerste punt

15 nov

Het tweede tiental moest vandaag even ruim 200 kilometer rijden voor de uitwedstrijd tegen Middelburg.Het werd vandaag de wedstrijd van de familie Lammers. Arwin won via een slagzetje als eerste van P.Nieuwenhuijzen. Berrian ontsnapte aan een dam en blies hierna zijn tegenstander Blaas van het dambord. Harmjan wilde niet achter te blijven en versloeg op bord 1 de Zeeuw Evert Wiskerke. Jaap, Arno, Jaap sr en Matthias zorgen via vier voordelige remises voor de 4-10 tussenstand. Henk Timmer was opnieuw goed op dreef en versloeg de kopman van M.D.C. Jaap de Jonge aan bord 5. De laatste twee partijen gingen om des keizers baard. Henri gunde de jeugdspeler Danny Wattel de punten en Jacco gaf de nog puntloze speler Bram Goedhart in het gewonnen eindspel nog een puntje. DES 2 laat met deze mooie 13-7 overwinning op Middelburg zien goed mee te kunnen komen in de landelijke eerste klasse.

Het derde tiental heeft voor de mooiste prestatie gezorgd deze zaterdag. Het speelde met drie invallers tegen het vierde tiental van W.S.D.V. netjes 10-10 gelijk. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd met maar liefst 8 winst- en verliespartijen. Stijn Overeem pakte een puntje tegen Nico Engelenhoven. Jan Heij kon het niet bolwerken tegen Henk Hoksbergen. Invalster Larissa Schimmel liet zien nog goed mee te kunnen met het derde en won van Lucas Schepers. Melanie Voskuil ging aan bord 1 onderuit tegen Jozef Linssen. Dennis Bos speelde remise tegen Nico Hoksbergen en Jan Bos verloor na eigen mening onnodig van Gerrit Valkenburg. Een nieuwe nederlaag zat er voor DES 3 aan te komen toen ook Michel Hendriksen uit Lunteren onderuit ging tegen Gerrit Meijer. De tussenstand was nu 4-10 in het voordeel van W.S.D.V 4 De laatste drie partijen lieten de lunterse dammers zien voor 100% door te gaan voor een mooi resutaat. Alle drie, Michel Ederveen, Henk Jongbloed en Gerwin Schimmel wonnen hun partij nog. Door deze eindsprint werd de einststand 10-10 DES3 heeft nu het fel begeerde eerste wedstrijdpuntje binnen in de landelijke tweede klasse.

3 Replies to “DES 2 wint, DES 3 pakt eerste punt

 1. Gezellige dagje uitgeweest gisteren in Middelburg.
  Ruim 5 1/2 uur rijden en dan vijf en half uur dammen.
  Gelukkig een mooie overwinning van het dreamteam tegen het toch
  enigzins tegenvallende Middelburg.
  D.E.S. 3 proficiat met al die mooie winstpartijen.
  Gerwin, Henk en Larissa allen eigen kweek!!
  Michel Ederveen nam revanche op zichzelf door Maliepaard te verslaan.
  De volgende wedstrijd gaan we voor twee wedstrijdpunten!

 2. Jongens, ben trots op jullie!! De jeugd krijgt de smaak te pakken.

  Volgende keer dan gaan we idd onze eerste winstpartij maar ophalen bij Samen Sterk. Want ‘Door Eendracht Sterk” is natuurlijk sterker;)

Gesloten voor reacties.