DES 1 verliest van Van Stigt Thans 1

12 nov

Ook van Stigt Thans bleek voor de dammers van DES Lunteren een maatje te groot. Het wachten is op de minder sterke teams in de Ereklasse, want voorlopig is er in de topwedstrijden voor DES Lunteren weinig te halen.

In de eigen Schuifeldam ging het tegen van Stigt Thans al snel mis. Arwin Lammers nam een risicovolle aanval, en moest dat na een kleine combinatie bezuren met een nederlaag als gevolg. Intussen had Aldert van Eck al na 18 zetten een blunder gemaakt en leed daardoor ook een kansloze nederlaag.

Arjen Timmer speelde een sterke partij tegen meervoudig NK-finalist Frits Luteijn. Na een sterke aanval kreeg hij een vrijwel winnende positie op het bord, maar dankzij enkele kleine combinaties die hij te laat zag aankomen liep de partij alsnog remise. Arno Bos leverde ook een puike prestatie. Tegen grootmeester Ron Heusdens kwam hij in een principiële partij met een actieve randschuif niet echt in de problemen en boekte een knappe remise.

Harmjan Lammers leed een nederlaag tegen Casper Remijer. In een roozenburgpartij kwam hij er niet aan te pas. Stijn Overeem bleef vandaag wel knap op de been. In een klassiek partij bedwong hij de topgrootmeester Anatolie Gantwarg. Ook Mark Sanders scoorde een ‘blauwe uitslag’. Hij boekte een knappe remise tegen bondscoach Rob Clerc.

Erwin van Hierden speelde op bord negen een kansrijke omsingeling tegen Jeroen Kos, maar zoals wel vaker speelde tijdgebrek hem parten. In de analyse na afloop kwamen zeer kansrijke varianten op het bord, maar in de partij liep de partij naar remise. Dat leek ook te gebeuren bij Ronald van de Beek. Tegen de Letse grootmeester Vipulis leek er lange tijd niks aan de hand, maar in een laat klassieke stand ging hij toch ten onder door een achtergebleven schijf die niet meer in het spel kwam.

Het positieve slotakkoord kwam op naam van Henk Klarenbeek. Na een aantal nederlagen boekte hij nu een overwinning. Een aanvalspartij leverde een voordelig maar lastig eindspel op, dat na 75 zetten voldoende bleek voor een overwinning. Einduitslag kwam daarmee op een voor de Lunteranen tevreden stemmende 13-7.