DES 1 als koploper de winterstop in.

14 dec

Afgelopen zaterdag werd in Westerhaar het duel tussen de koploper en de rode lantaarndrager in de hoofdklasse A gespeeld. Van dit verschil was echter op de borden weinig te merken. Uiteindelijk wist DES toch, door twee overwinningen en nul nederlagen de punten binnen te halen.

Bij het bekend worden van de opstelling was het al duidelijk dat het een lastige middag zou worden. Witte van Moort 2 verscheen met verreweg de sterkste opstelling van het seizoen achter de borden. Daarnaast werkte het ook niet mee dan topscoorder Henk tegen de op papier zwakste tegenstandster zat.

Daniel scoorde het eerste puntje van de middag. Hij kreeg licht voordeel tegen de op remise spelende Lugthart maar een duidelijke winstkans leverde dat niet op. Hermen scoorde het tweede puntje. In een optisch nadelige stand wikkelde hij af naar remise. Arjen speelde een flankaaval tegen. Hij dacht op een gegeven moment een half uur na over een plan, vond er geen en ruilde maar naar de remise. Aldert kreeg zelf een flankaanval op het bord. In het middelspel vertrouwde hij de stand niet meer en ruilde terug. Hierna bleef er weinig meer over. Marcel voegde hier de vijfde remise op rij aan toe. Hij werd door tegenstander Hilberink onder druk gezet door middel van een sterk centrum en een actieve randschijf maar wikkelde bekwaam af naar een puntendeling.

Hierna volgde eindelijk de eerste overwinning. Henk stond voordeelig tegen Leonie de Graag maar wist maar moeizaam door te drukken. Door zijn handigheid en de tijdnood van zijn tegenstandster boekte hij toch zijn zevende overwinning in even zoveel wedstrijden. Ronald maakte de voorsprong wat confortabeler. Net toen zijn voordeel verwaterde trapte Mollink in een simpele combinatie. De eerste overwinning van dit seizoen voor Ronald was toen een kwestie van tijd. Teamleider Evert haalde door een knappe remise tegen de
Westerhaarse kopman Schippers het elfde punt binnen. Hij leek de hele partij lastig te staan maar van nadeel was na de tijdnood niet veel meer over. Tenslotte voorkwam Erwin dat er toch nog een verliespartij op het scorebord kwam. Hij stond lastig tegen Bart Stegeman en kwam (weer) in tijdnood. Hierdoor miste hij verschillende makele remises en zelfs een winstkans. Na de tijdnood had hij een houtje minder maar wist toch de remisehaven te bereiken.

De strijd tussen de achtervolgers eindigde in een 12-8 overwinning voor SNA. Hierdoor staat DES twee punten voor op deze ploeg en vier op Apeldoorn. Na de winterstop volgen nog vier zware wedstrijden (o.a. tegen SNA en Apeldoorn) waarin geprobeerd moet worden de lijn van dit seizoen vast te houden, te beginnen op 17 januari thuis tegen subtopper de Oldenhove.