WK Jeugddammen Beilen

9 nov

In het Drentse Beilen werd vorige week het WK dammen voor jeugd gehouden. Uit diverse landen doen er ongeveer 200 dammers mee. Stijn Overeem en Tristan van der Velde mochten meedoen aan het reguliere toernooi.

Stijn Overeem begon zijn toernooi aardig, maar de laatste ronden werden slecht gespeeld, waardoor Stijn genoegen moest nemen met een gedeeld 25e plaats. Tristan van der Velde speelde voor het eerst een groot toernooi en mocht na negen ronden zeggen dat hij 29e van de wereld is geworden.

Een hoogtepunt van het WK was het WK blitz, waarin alle spelers een dag gingen sneldammen. Hier deden voor Lunteren ook Melanie Voskuil en Jeroen van de Brink aan mee. Beide spelers deden mee bij de aspiranten.

Melanie begon met een reglementaire overwinning en verloor de tweede ronde ongelukkig van de latere nummer zes Marjea Kaleda. Melanie ging hierna beter dammen en behaalde twee winstpartijen. De tussenstand van zes punten betekende een plaats bij de eerste vijf. Hierna ging Melanie onderuit tegen de concurrenten en zag een podiumplaats verdwijnen. De laatste twee partijen werden nog gewonnen, maar het was niet voldoende voor een top-10 klassering. Melanie werd netjes 14e van de wereld bij het WK sneldammen.

Jeroen van de Brink deed ook mee. Jeroen genoot van alle wedstrijden tegen deze toptalenten van de wereld. Een mooie score van zes punten zorgde ervoor dat Jeroen tussen al deze talenten 38e van de wereld werd.

Het sneldammen ging Stijn Overeem beter af. Bij de junioren werd hij na wederom negen ronden elfde van de wereld. Tristan bleef constant presteren en werd bij de pupillen 26e met een mooie score van negen uit negen.

Martijn van Ijzendoorn (junioren) en Jitse Slump (aspiranten) mochten zowel bij het sneldammen, als bij het reguliere toernooi een eerste plaats op hun naam schrijven. Een mooie prestatie voor deze talenten uit Nederland. Een geslaagd WK voor de Nederlandse delegatie, maar ook zeker voor de jeugd uit Lunteren.

005009  033 022